У ЄС назвали головні умови для виділення Україні 600 мільйонів євро

10 октября 2016

Зняття мораторію на експорт лісу-кругляка, запровадженого в 2015 році терміном на 10 років, і організація виплат переселенцям є ключовими умовами для виділення для України другого траншу від ЄС у розмірі 600 млн євро.

Про це заявив  глава представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі.

"Як ви пам'ятаєте, ЄС затвердив програму макрофінансової допомоги Україні в обсязі 1,8 млрд євро. Перший транш у розмірі 600 млн євро ми вже виділили, і зараз йдеться про другий транш також у 600 млн євро. Є дві ключові умови для виділення коштів: зняття мораторію на експорт лісу, а також вирішення питання з виплатами внутрішнім переселенцям", - пояснив Мінгареллі.

Глава представництва ЄС в Україні зауважив, що влада союзу і України перебувають у процесі переговорів щодо питання траншу. За словами Мінгареллі, сторони мають "вийти на рішення" найближчим часом. 

Нагадаємо, що Міжнародний валютний фонд висунув Україні нові умови для отримання четвертого траншу і опублікував новий текст меморандуму про співпрацю. Україна розраховує вже до кінця 2016 року отримати ще один транш розміром 1,3 млрд дол. від МВФ за програмою EFF. Для цього країні необхідно провести пенсійну реформу, оптимізувати систему виплат житлових субсидій та виробити механізм підвищення тарифів на газ і опалення - всі ці умови містяться в оновленій версії меморандуму про співпрацю з МВФ.

tsn.ua

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Польщі розповіли, що Україні чекати від саміту НАТО 6 мая 2024

Глава польського МЗС пояснив, що члени альянсу мають намітити практичні плани щодо зміцнення безпеки України.

Дар’я Легейда – про чоловіка в ЗСУ та відверто про теми, які вважає некоректними 6 мая 2024

"Нам не вдалося пожити сімейним життям". Дар’я Легейда – про чоловіка в ЗСУ та відверто про теми, які вважає некоректними Популярна акторка дала інтерв’ю OBOZ.UA

У США запустили F-16 під управлінням штучного інтелекту 6 мая 2024

Винищувач, в кабіні якого перебував міністр повітряних сил, провів імітацію повітряного бою з іншим F-16, яким управляла людина.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Italiavogs 5.0
Italiavogs

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше