У ЄС висловились щодо "мирних ініціатив" Кремля

7 июля 2024

Так звані "мирні пропозиції" Кремля спрямовані лише на те, щоб легітимізувати своє незаконне вторгнення до України, порушуючі всі міжнародні норми. Про це у п'ятницю, 5 липня, деться у заяві Європейського Союзу, виголошеній на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні, передає Укрінформ.

"Нещодавні оманливі так звані "мирні пропозиції" Кремля є лише спробою легітимізувати незаконне і неспровоковане повномасштабне вторгнення РФ в Україну та підірвати мирні зусилля відповідно до Статуту ООН, ігноруючи суверенітет і територіальну цілісність України", - йдеться у заяві.

Натомість в ЄС привітали результати Саміту миру щодо України, який відбувся у Швейцарії, та наголосили, що саме Київ визначатиме умови для початку переговорів.

"ЄС та його держави-члени прагнутимуть всеосяжного, справедливого та тривалого миру, заснованого на принципах Статуту ООН та міжнародного права, включаючи принципи поваги до територіальної цілісності та суверенітету, відповідно до ключових принципів та цілей Формули миру для України. Саме Україна визначатиме умови для переговорів", - заявили в ЄС.

У Євросоюзі заявили, що забезпечення відповідальності за всі злочини, скоєні у ході російської агресії, "залишається першочерговим завданням для досягнення справедливого і тривалого миру, на який заслуговує Україна".

"Не може бути безкарності для жодного виконавця та співучасника злочинів Росії - навіть у найвищих ешелонах влади", - зазначається у заяві.

Путін після зустрічі з Орбаном запропонував завершити "конфлікт" з Україною

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Фахівці пропонують легкі ігри для розвитку вашого немовляти від 3 до 6 місяців 5 октября 2024

Розвиток малюка в перші роки життя — це важлива задача, яка потребує творчого підходу, адже гра — природний спосіб навчання дітей чогось нового. 

У Києві затримали двох адвокатів, які наживались на ухилянтах: як працювала схема 5 октября 2024

У Києві затримали двох адвокатів, які наживались на ухилянтах: як працювала схема Підозрюваним загрожує до восьми років позбавлення волі

Фахівці відповіли, які вітаміни та мінерали найкорисніші для жіночого здоровʼя 5 октября 2024

Здоров'я жінок — комплексне поняття, що охоплює різні аспекти фізичного, емоційного та гормонального балансу.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Медікал Плаза 5.0
Медікал Плаза

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше