У Болгарії розбився Су-25 радянського виробництва

30 сентября 2022

Болгарський штурмовик Су-25 радянського виробництва розбився 28 вересня під час тренувального польоту біля авіабази Безмер. Про це повідомляє Euractiv.
 
Пілот, один із найдосвідченіших у болгарських ВПС, катапультувався з малої висоти і вижив. Літак упав далеко від злітно-посадкової смуги.
 
Про причини аварії наразі невідомо.
 

"Це був звичайний політ", – заявив міністр оборони Болгарії Дімітар Стоянов.
 
Штурмовик, що розбився, входить до складу десяти Су-25, які має Болгарія. Половину з них модернізували два роки тому у Білорусі за 42 мільйони євро.
 
Зазначається, що через малу кількість задіюваних винищувачів Софія відмовилася відправити їх Києву на початку війни.
 

Болгарія має ще до восьми справних винищувачів МіГ-29, про ремонт яких ведуться переговори з Польщею. У 2025 році країна має отримати перші сучасні винищувачі F-16 від США.
 
Euractiv наголошує, що за останні кілька років у болгарських ВПС дедалі частіше таються аварії через застарілу радянську військову техніку і малу кількість тренувальних польотів.
 
Раніше повідомлялося, що на авіашоу у Чехії зазнав аварії британський винищувач Hawker Hurricane IV часів Другої світової війни. Пілот, який мав великий досвід польотів на історичних літаках, загинув.
 
У РФ розбився військовий літак Іл-76: троє загиблих

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

1-річна онука Брюса Вілліса та Демы Мур замилувала фемілі-луком із мамою й тітками 26 апреля 2024

Доньки акторів Демі Мур та Брюса Вілліса - Румер, Скаут і Таллула - на спільному відпочинку наробили милих фотографій, вбравшись у купальники однакового кольору. В рожевий купальник одягли і наймолодшу мандрівницю - 1-річну донечку Румер Луетту.

Інна Мірошниченко розповіла, яку прийомну дитину вони шукають 25 апреля 2024

Дружина телеведучого Тімура Мірошниченка, юристка та блогерка Інна Мірошниченко розповіла, як просувається пошук їхньої майбутньої прийомної дитини.

Кеті Холмс із 18-річною дочкою від Тома Круза вигуляли стильні денім-луки у Нью-Йорку. Фото 25 апреля 2024

Американська актриса Кеті Холмс показалася на вулицях Нью-Йорка разом із донькою Сурі, якій нещодавно виповнилося 18 років.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Відзив 5.0
Відзив

Отзывов: 2

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше