У Франції пропонують запровадити кримінальне покарання за псування картин

4 июня 2024

Міністерка культури Франції Рашида Даті звернулася до міністра юстиції країни з проханням запровадити кримінальну відповідальність за протестні акції у музеях та картинних галереях, у центрі яких часто опиняються шедеври мистецтва. Про це у неділю, 2 червня повідомила газета Le Figaro.

"Це псування мистецтва злочинцями не може бути нічим виправданим. Цьому треба покласти край! Я звернулася до міністра юстиції, щоб було введено кримінальну відповідальність, адаптовану під цю нову форму злочинності, яка зазіхає на культуру!" - написала міністерка. 

Даті направила звернення після того, як у паризькому музеї Орсі активістка групи Riposte Alimentaire (Харчова відплата) заклеїла картину Маки імпресіоніста Клода Моне уривком клейонки.
 

Дівчина була одягнена у футболку з написом "+4 градуси - це пекло". У Riposte Alimentaire пояснили, що активістка представила "кошмарну версію зображення макового поля у 2100 році, зруйнованого пожежами та посухами".
 
Раніше італійські екологічні активісти наклеїли фотографії руйнівних наслідків зміни клімату на скляну панель, що захищає знамениту картину Боттічеллі "Народження Венери". 
 
Екологічні активістки облили супом всесвітньо відому картину Мона Ліза ("Джоконда") Леонардо Да Вінчі у паризькому музеї Лувр.
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Які документи водій може не показувати на блокпосту: роз'яснення 2 октября 2024

Які документи водій може не показувати на блокпосту: роз'яснення

Учені пояснили, чому людям за 50 обов’язково треба пити каву щодня 2 октября 2024

Ранковий напій може не лише бадьорити й піднімати настрій, науковці довели, що він має вкрай корисну властивість для людей зрілого віку.

Емілі Ратаковскі вперше взяла 3-річного сина на модне шоу. Фото 2 октября 2024

Американська супермодель Емілі Ратаковскі здійснила дебютний вихід свого 3,5-річного сина Слая на модне шоу в рамках Паризького тижня моди.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

https://bactosfera.u a/ 4.5
https://bactosfera.u a/

Отзывов: 1

Спортлайф 0.8
Спортлайф

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше