У Києві перейменували вулицю Генерала Родимцева

30 ноября 2022

У Голосіївському Києві районі вулицю Генерала Родимцева перейменовано на вулицю Горіхуватський шлях. Відповідне рішення під час електронного голосування підтримали 6 681 громадянин.

Про це повідомили в пресслужбі Київради. У столиці продовжується процес дерусифікації міських об’єктів.

"Вулиця виникла в першій половині XX століття під назвою Голосіївський шлях, назву було офіційно затверджено 1955 році. У 1977 році її частина від вулиці Максима Рильського до вулиці Полковника Затєвахіна набула сучасну назву на честь генерала Олександра Родимцева. Решту Голосіївського шляху було приєднано до вулиці Генерала Родимцева в 1978 році. З метою деколонізації столичної топоніміки шляхом рейтингового електронного голосування в додатку "Київ Цифровий" було обрано нову назву цієї вулиці", – йдеться в повідомлені.

У Київраді уточнили, що серед варіантів щодо перейменування найбільшу кількість голосів, а саме 6 681, набрала пропозиція – Горіхуватський шлях. Нова назва походить від річки Горіхуватка, яка протікає на початку вулиці.

Рішення про перейменування було підтримано депутатами після того, як вони отримали результати голосування та на основі експертних висновків.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у Голосіївському районі Києва рішенням Київської міської ради перейменували вулицю Ломоносова. Відтепер вона називається на честь української математикині, волонтерки та вчительки Юлії Здановської, яка загинула від російського ракетного обстрілу.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

В мережу потрапили 10 милих фото королівської сім'ї, які зробила Кейт Міддлтон 28 марта 2024

10 милих фото королівської сім'ї, які зробила Кейт Міддлтон: від них віє теплом і ніжністю Деякі з них ви могли ніколи не бачити

Скандальних блогерів Гонковського та Пренткович помітили в Португалії 28 марта 2024

Скандальних блогерів Гонковського та Пренткович помітили в Португалії Пара оголошувала про наміри переїхати після скандалу з Мальдівами

Найбільшу змію у світі вбили в лісах Амазонки 28 марта 2024

Її неживе тіло було знайдено в річці Формозу в сільській місцевості Боніто на півдні Бразилії.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше