У Києві проректор київського ВНЗ організував схему ухилення від мобілізації: стало відомо імʼя

14 сентября 2024

У Києві правоохоронці викрили проректора столичного вишу в організації схеми ухилення від мобілізації. За 2 тисячі доларів США він гарантував чоловікові вступ до аспірантури в університеті, що надалі надало йому підстави уникнути призову на військову службу.

Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Підозрюваному загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За словами правоохоронців, вони викрили проректора з навчально-науково-виробничих питань одного зі столичних університетів, який за винагороду "вирішував питання" щодо зарахування абітурієнтів на навчання.

"Поліцейські встановили, що за допомогою до правопорушника звернувся чоловік із наміром вступити до аспірантури у вищий навчальний заклад. В такий спосіб він хотів отримати підставу для відстрочки від призову на військову службу. Проректор запевнив чоловіка в успішному зарахуванні його на навчання шляхом впливу на членів екзаменаційної комісії за умови, якщо той заплатить йому 2 тисячі доларів", – розповіли в пресслужбі.


Зловмисника затримали під час отримання "винагороди". За фактом зловживання впливом відкрито кримінальне провадження, а затриманому повідомили про підозру.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Києві судитимуть чоловіка, який за винагороду допомагав призовникам отримати другу групу інвалідності. Свої "послуги" зловмисник оцінив у 6 тисяч доларів США.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Ведуча Аліна Доротюк показала себе з 10-м розміром грудей і розповіла, чому зменшила їх: який вигляд вона зараз має 18 сентября 2024

Аліна Доротюк показала себе з 10-м розміром грудей і розповіла, чому зменшила їх: який вигляд зараз має ведуча За 11 років після операції журналістка ні разу не пошкодувала про своє рішення

Названо 9 найкорисніших рибних консервів: їх рекомендовано їсти якомога частіше 18 сентября 2024

Дієтологи радять їсти всі перераховані рибні консерви, принаймні, двічі на тиждень, щоб наситити свій організм всіма корисними речовинами.

У Китаї створили найємніший у світі акумулятор у стандартному 6-метровому контейнері - 8 МВт·год 18 сентября 2024

У Китаї створили найємніший у світі акумулятор у стандартному 6-метровому контейнері - 8 МВт·год

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

BactoSfera OBB 15P-METAL ECO 4.8
BactoSfera OBB 15P-METAL ECO

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше