У лікарні перебувало майже 630 дітей: у КМВА уточнили наслідки російської атаки на "Охматдит"

9 июля 2024

У Києві 8 липня під час ракетної атаки в дитячій лікарні "Охматдит" перебувало майже 630 дітей. Внаслідок російського обстрілу повністю зруйновано один з корпусів закладу, а інші були суттєво пошкоджені.

Про це повідомив очільник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, передає пресслужба КМВА. Рятувальні роботи біля будинку на Сирці ще не завершено.

"Аварійно-рятувальні роботи на території дитячої лікарні "Охматдит" завершено. Повністю зруйнований корпус токсикології з відділенням хронічних та гострих інтоксикацій, де дітям проводять діаліз. У більшості інших корпусів – суттєві пошкодження. Постраждали хірургічні, онкологічні, соматичні відділення, відділення інтенсивної терапії, радіології та променевої терапії, операційний блок, дві реанімації та єдина в країні онкогематологічна лабораторія", – повідомив Попко.


Очільник КМВА додав, що у вцілілих відділеннях медичного закладу залишилися на лікуванні 68 дітей. 465 пацієнтів, які потребували планового лікування, були обстежені та тимчасово виписані додому.

"На момент атаки в лікарні перебували 627 дітей. З них 8 зазнали поранень. На жаль, загинули 2 дорослі людини. Вічна пам’ять", – резюмував Попко.


Додамо, згідно інформації Київської міської прокуратури, станом на 16:24 відомо про 30 загиблих, з них 4 дітей, яких дістали з-під завалів багатоквартирного будинку. 7 загиблих у Солом'янському, 14 у Шевченківському та ще 9 загиблих у Дніпровському районі. Травмовано 64 особи. Всі постраждалі – цивільні. 

Як повідомляв OBOZ.UA:

  • Вранці 8 липня країна-терорист Росія влаштувала масовану атаку на Україну. Ворог обстріляв ракетами Київ, Дніпро, Кривий Ріг та інші міста. Станом на 23:00 було відомо про 37 загиблих та понад 170 поранених.
  • У столиці російська ракета влучила в дитячу лікарню "Охматдит". Окрім лікарні, пошкоджено й інші об'єкти, зокрема повністю зруйновано один із під'їздів багатоквартирного будинку.
  • У вівторок, 9 липня, у Києві рятувальники завершили розбір завалів знищеного російською ракетою одного з корпусів дитячої лікарні "Охматдит". Роботи на місці воєнного злочину тривали понад добу.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Як зацікавити дітей наукою? 22 октября 2024

Діти завжди прагнуть до відкриттів. Їхнє бажання дізнаватися нове може стати справжньою базою для любові до науки. Але як зробити так, щоб наука захопила їх по-справжньому?

Як вибрати комбінезон для дитини? 19 октября 2024

Мабуть, найоптимальнішим видом верхнього одягу для осінньо-зимового сезону можна вважати комбінезон, який лагідно огорне вашого малюка зі всіх боків і захистить його від опадів та вітру

Что важно знать про карты Таро Оракул 19 октября 2024

Карты Оракул – достойный аналог классического Таро. Каждая карта содержит изображение с определенным символом. Большое количество колод Оракула разной тематики появилось во времена эпохи Возрождения

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше