У Латвії суд зобов'язав надати притулок російському військовому

28 декабря 2022

Адміністративний районний суд Латвії ухвалив рішення надати притулок у країні колишньому російському військовослужбовцю та співробітнику поліції всупереч рішенню Управління у справах громадянства та міграції. Про це повідомляє балтійське інформагентство Delfi у вівторок, 27 грудня.
 
Громадянин РФ звернувся до прикордонної служби Латвії з проханням надати статус біженця або альтернативний статус, оскільки не згоден із вторгненням Росії в Україну і побоюється, що може опинитися в російській в'язниці або бути мобілізованим.
 
Управління у справах громадянства та міграції Латвії у липні відмовило чоловікові через те, що він не був відомим політичним активістом та правозахисником у Росії та не підтримував будь-якої конкретної політичної сили, а також не підтвердив, що йому або його родичам погрожували після його від'їзду через публічну незгоду з російською агресією.
 

Росіянин вирішив оскаржити це рішення у суді. Там він стверджував, що не бажає брати участь у злочинах Росії - тобто, брати участь у війні в Україні, і виїхав, щойно отримав повістку до військкомату. Оскільки чоловік мав досвід служби механіком-водієм, тому мав бути призваний до армії та відправлений на фронт одним із перших.
 
Також росіянин стверджував, що брав активну участь у російському опозиційному русі, мітингах на підтримку опозиціонера Олексія Навального та проти нападу Росії на Україну.
 
Служба державної безпеки Латвії у своєму висновку вказала, що категорично не підтримує в'їзд у країну громадян Росії із військовим досвідом. Крім того, вона зазначила, що не може перевірити достовірність свідчень чоловіка, як і справжності отриманої ним повістки у військкомат.
 

Суд, своєю чергою, назвав висновки латвійської спецслужби надто загальними та не пов'язаними з індивідуальними обставинами росіянина.
 
Судова інстанція зобов'язала Управління у справах громадянства та міграції ухвалити рішення про надання росіянину статусу біженця в Латвії протягом одного місяця.
 
Як ми вже повідомляли, 8 грудня російська телекомпанія Дождь змушена була припинити мовлення в країнах Балтії. У неї відкликала ліцензію Латвія. Тепер у Дождя забрали право розповсюджувати свій контент у Євросоюзі, США та інших країнах.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Олександр "Терен" Будько пояснив, чому іде на "Холостяк" 18 мая 2024

Після того, як стало відомо, що героєм нового сезону шоу "Холостяк" стане ветеран російсько-української війни Олександр "Терен" Будько, претендентки на його серце на деякий час обвалили сайт каналу СТБ.

Як правильно витягнути кліща в домашніх умовах безпечно і швидко 18 мая 2024

В лісах, скверах і парках України все частіше з'являються кліщі. Вони розносять збудник хвороби Лайма. А тому, якщо після укусу кліща у вас немає можливості звернутися до лікаря, потрібно знати, як правильно витягнути його в домашніх умовах.

Тіна Кунакі полюбляє більше зніматися для рекламних кампаній та модних брендів, ніж виходити на подіуми 18 мая 2024

Модель Тіна Кунакі з тих манекенниць, які полюбляють більше зніматися для рекламних кампаній та модних брендів, ніж виходити на подіуми.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Мед -сервіс 1.4
Мед -сервіс

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше