У Польщі зробили заяву про відправку військ в Україну

4 мая 2024

Хазяїн Кремля Володимир Путін має перебувати в такій ситуації, коли він не знатиме, чого чекати від Європи. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, повідомляє радіо RMF 24.

Польський урядовець прокоментував таким чином слова президента Франції Еммануеля Макрона про те, що той "нічого не виключає", коли йдеться про присутність західних військ в Україні.

Сікорський вважає правильним поставити Путіна в ситуацію, коли він не впевнений, що Захід буде робити, замість того, щоб наперед виключати певні варіанти розвитку подій.

Крім того, на запитання, чи розглядає Польща можливість відправки своїх військ, він сказав, що не розкриватиме карти.

"Ми не будемо розкривати наші карти. Нехай диктатор Путін думає про те, що ми будемо робити. Ми витрачаємо на оборону найбільшу частину нашого ВВП в НАТО - 4% і ми можемо витратити більше наступного року", - зазначив Сікорський.

Як відомо, 26 лютого, прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що кілька країн-членів НАТО та ЄС обговорюють можливість направлення своїх військових в Україну після укладення двосторонніх угод. Він поспішив заявити, що Словаччина "не піде на такий крок", але поважатиме рішення країн НАТО, які погодяться ввести війська в Україну.

Згодом про можливість відправити в Україну військових заговорив президент Франції Еммануель Макрон, а прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь теж не відкинув можливості відправки французьких військових в Україну.

Пізніше Макрон назвав умову для відправки військ в Україну.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Зеленська зізналася, що засмучує її у власних дітях та в які моменти вдається "жити майже нормально" 17 мая 2024

Перша леді Олена Зеленська у своїх інтерв’ю переважно говорить про суспільні ініціативи, соціальні проєкти та політику. Однак подекуди дозволяє розкрити і трохи особистого. Зокрема, про дітей.

Княжа родина Монако засвітилася в Парижі 17 мая 2024

Княжа родина Монако - Альбер ІІ, його дружина Шарлін, донька Габріела та син Жак - днями навідалася в Париж, де зустрілася з президентом Франції Еммануелем Макроном та першою леді Бріджит.

Ілюзіоніста Девіда Копперфільда звинуватили у домаганнях 17 мая 2024

Ілюзіоніста Девіда Копперфільда звинуватили у домаганнях

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше