У Росії різко дорожчає доставка товарів з Китаю

18 июня 2024

Ціни на доставку вантажів з Китаю до Росії кожні два тижні збільшуються щонайменше на третину. Про це у неділю, 16 червня, повідомляє The Moscow Times.
 
Зазначається, що зараз доставка контейнера 40 футів поїздом з китайського Гуанчжоу до Москви обійдеться в рекордні $8500. Це на 40% дорожче, ніж на початку червня, коли той же маршрут коштував $6000, і на 70% дорожче, ніж у середині травня, коли контейнер можна було привезти за $5000.
 
Ціни зараз впритул наближаються до пікових значень початку 2023 року, коли розцінки на перевезення з Китаю були на максимумах.
 
Як розповів виданню один із імпортерів, вже оголошено, що до кінця червня ставки зростуть ще на 20-30%.

"Раніше цей шлях був найшвидшим – вантаж приїжджав лише за два тижні, але тепер ще кілька тижнів можна витратити на пошук контейнера та очікування завантаження", - повідомив виданню неназваний бізнесмен. За його словами, через дефіцит контейнерів терміни доставки вже досягають двох місяців, це як мінімум на третину довше, ніж у травні.
 
Повідомляється, що доставка морем ненабагато дешевша, і при цьому відчувається гостра нестача контейнерів, оскільки судам доводиться тепер йти навколо Африки, в обхід мису Доброї надії. Такий маршрут значно подовжує час доставки.
 
Раніше повідомлялося, що китайські банки збільшили терміни платежів із РФ у 12 разів.
 
Нагадаємо, раніше головний для імпортерів із РФ китайський банк Chouzhou Commercial повідомив клієнтів про припинення операцій із Росією та Білоруссю, незалежно від платіжної системи.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Джулія Фокс із короткою зачіскою епатувала чудернацьким вбранням 26 июня 2024

Королева епатажних луків, модель та актриса Джулія Фокс продовжує експеременти з одягом. Поступово вона перейшла від просто відвертого вбрання до чудернацьких костюмів.

Клопотенко вперше пояснив свою скандальну "мрію" посадити у клітку дівчину і спостерігати, як вона їсть 26 июня 2024

Клопотенко вперше пояснив свою скандальну "мрію" посадити у клітку дівчину і спостерігати, як вона їсть Чимало користувачів підтримали ресторатора

У Німеччині у ДТП з кортежем Орбана загинув поліцейський 26 июня 2024

Угорський прем'єр відвідав Німеччину заради футбольного матчу, однак його поїздка стала фатальною для німецького копа.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Школа 245 1.7
Школа 245

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше