У Росії заарештували екскомандувача 58-ї армії збройних сил РФ

21 мая 2024

Колишнього командувача 58-ї армії збройних сил Росії Івана Попова заарештували. Попова звинувачують у незаконному продажу двох тисяч тонн металоконструкцій вартістю близько 100 мільйонів рублів, призначених для будівництва лінії оборони в зоні бойових дій. Про це з посиланням на правоохоронні органи повідомляє російський ТГ-канал Mash.

Телеграм-канал Grey Zone, близький до ПВК Вагнер, пов'язує справу з конфліктом, який стався у липні 2023 року: тоді Попов виступав із доповіддю перед генералом армії Валерієм Герасимовим, де розповів про проблеми в армії, після чого протягом доби Попова зняли з посади.

"Його відправили до Сирії. Якщо мені не зраджує пам'ять, у Сирії він пробув близько півроку, після чого його викликали до Москви, де він прямо на аеродромі став свідком у кримінальній справі. Вже тоді мені було зрозуміло, що статус шановного генерала незабаром буде змінено. Якщо вірити публічній інформації, що також підтверджується з моїх джерел, генерал-майор Іван Попов отримав статус обвинуваченого і навіть затриманий. Звинувачують йому 159ст. ч.4 КК РФ, а саме розкрадання якихось космічних для його посади 100 мільйонів рублів на оборонних спорудах Запорізької області. Що навіть для "найменших" зрозуміло, що це повна лажа», - написав автор каналу Grey Zone.

Адвокат генерала Івана Попова Сергій Буйновський прокоментував Mash арешт екскомандувача 58-ї армії ПВО: "Він ні в чому не винен, звинувачення не висунули йому".

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомили про затримання начальника головного управління кадрів Міноборони Росії генерал-лейтенанта Юрія Кузнєцова.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

ЗМІ: У Пакистані розбився вертоліт з пілотами з РФ 29 сентября 2024

Пілоти спробували посадити гелікоптер, але хвостовий ґвинт ударився об землю, від чого вертоліт перекинувся.

Блінкен заявив про протиріччя слів і дій Китаю 29 сентября 2024

Коли Пекін каже, що хоче бачити кінець конфлікту, і водночас дозволяє своїм компаніям допомагати Путіну продовжувати агресію, то "щось не сходиться".

Погрожував підірвати гранату через ревнощі до співмешканки: на Київщині затримали рецидивіста 29 сентября 2024

Погрожував підірвати гранату через ревнощі до співмешканки: на Київщині затримали рецидивіста. Фото Зловмиснику загрожує до семи років позбавлення волі

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 1.8
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше