Угорщина не блокуватиме рішення НАТО щодо України - Столтенберг

12 июня 2024

Угорщина не буде брати участі в майбутніх рішеннях Альянсу щодо України, але і не буде їх блокувати. Таку заяву у середу, 12 червня, зробив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг за підсумками переговорів із прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном в Будапешті, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Прем'єр-міністр Орбан чітко сказав, що Угорщина не братиме участі в цих зусиллях НАТО, і я прийняв цю позицію", – сказав Столтенберг.

Він висловив задоволення тим фактом, що разом з Орбаном "схвалив модальність для Угорщини не брати участі у підтримці НАТО для України".

"Ніхто з угорського персоналу не братиме участі у цій діяльності, і жодні фінанси Угорщини не будуть використані, щоб її підтримувати. Водночас прем'єр-міністр мене запевнив, що Угорщина не буде проти цих зусиль і дозволить іншим союзникам просуватися вперед", – додав генсек Альянсу.

Нагадаємо, 9-11 липня у Вашингтоні відбудеться ювілейний саміт НАТО, присвячений 75-річчю Альянсу. Державний секретар Ентоні Блінкен заявляв, що саміт присвятять майбутньому вступу України. У Вашингтоні планують обговорити розроблення "дорожньої карти" для цього.

Вступ України до НАТО не підтримують дві країни - Стефанишина

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

62-річна лікарка три місяці їла лише сардини: що сталося з її тілом 28 сентября 2024

За її словами, люди думають, що вона "абсолютно божевільна" через цю дієту.

Скандальна Соня Морозюк засвітилася в компанії зірки "Кварталу 95" та відомої співачки 28 сентября 2024

Скандальна Соня Морозюк засвітилася в компанії зірки "Кварталу 95" та відомої співачки. Відео Вони проводили час у одному зі столичних закладів

Марина Бех показалася з чоловіком на відпочинку в Карпатах. Фото 28 сентября 2024

Легкоатлетка Марина Бех поділилася на сторінці атмосферним контентом з відпочинку у горах. Спортсменка показалася на тлі гірських краєвидів.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ФитКервс 5.0
ФитКервс

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше