Україна "готує ґрунт" для майбутніх атак на Крим - ЗМІ

17 июня 2024

Західні експерти вважають, що Україна може виграти війну з Росією тільки в тимчасово окупованому Криму. Про це повідомляє Bussiness Insider.

Стратегічний аналітик з Гаазького центру стратегічних досліджень Фредерік Мертенс вважає, що Україна "готує ґрунт" для майбутніх повітряних ударів після прибуття винищувачів F-16. 

"Крим вразливий. У росіян відносно обмежений простір для маневру на півострові. (Главі Кремля Володимиру, - ред.) Путіну є що втрачати як у політичному, так і у військовому плані. Тому якщо обмежена кількість винищувачів і може мати реальний вплив, то тільки тут - і над Чорним морем, яке стане повністю доступним, щойно буде вирішено питання з ППО в Криму", - заявив він.

Старша наукова співробітниця програми Європа, Росія і Євразія Центру стратегічних і міжнародних досліджень Марія Снєгова заявила, що Росія не може дозволити собі втратити Крим.

"Це дає Україні можливість використовувати загрозу статусу Криму як розмінну монету в майбутніх переговорах", - вважає вона.

Експерт з питань демократії Центру аналізу європейської політики Еліна Бекетова припускає, що коли Україна зможе відновити контроль над Чорним морем і повернути Крим або просто чинити достатній тиск на ці території, щоб загрожувати Путіну, то "це означатиме кінець війни".

Раніше видання Business Insider писало, що Росія розгорнула в Криму С-500 - "експериментальну" зброю, яку ніколи раніше не використовувала. Це відбулося на тлі полювання України на російську ППО в Криму.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Пропагандисти підставили Ксенію Мішину з вибухами в її рідному Севастополі 26 июня 2024

Пропагандисти підставили Ксенію Мішину з вибухами в її рідному Севастополі. Фото Актриса відповіла на звинувачення російською мовою

Крук показала, який купальник вважає для себе ідеальним 26 июня 2024

Колишня телеведуча, а нині успішна блогерка Валерія Крук показала, який купальник вважає для себе ідеальним.

Дослідники спростували заяву Google про безпеку розширень Chrome 26 июня 2024

Дослідники спростували заяву Google про безпеку розширень Chrome

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Жах 0.1
Жах

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше