В Ірпені відновили будівлю ліцею, яка була пошкоджена російськими обстрілами

19 сентября 2023

В Ірпені Київської області відбудували приміщення ліцею, яке було серйозно пошкоджене під час російських обстрілів на початку повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ. До навчання змогли повернутись понад 1500 школярів.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив ірпінський міський голова Олександр Маркушин. Відновити будівлю допомогли меценати та UNICEF, який виділив 4,8 млн євро (щоб переглянути відео, доскрольте до кінця сторінки).

"Відбудований Ірпінський ліцей №3 офіційно відкрито! 1540 школярів Ірпінської громади вже повернулись до навчання у стінах рідного закладу. Наш 3-й ліцей був побудований у період розвитку та заселення Ірпеня після Другої світової війни. Вперше свої двері тоді ще двоповерхова школа відкрила 1-го вересня у далекому 1957 році. Учнів було лише 282, а вчителів – 15", – розповів Маркушин.


За його словами, школу поступово розбудовували і вже у 1998 році тут навчалось 1500 дітей, а у 2021-22 навчальному році – 1900. Проте 65-ту річницю ліцей зустрів у стані руїни. Російські снаряди зруйнували покрівлю, стіни 2-го та 3-го поверхів. Були вибиті майже всі вікна та двері, понівечено територію.

"Рік ми шукали партнерів, які взялися б відбудувати ліцей №3 – один з найбільших за розміром та за рівнем руйнувань навчальний заклад в Ірпінській громаді… Без них ліцей би не відкрився сьогодні, а 1540 дітей Ірпеня не отримали б доступу до освіти, фізичного виховання і радості шкільних років!" – резюмував Маркушин.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у Київській області розпочалися роботи з відбудови багатоквартирних будинків, пошкоджених російськими окупантами. Наразі кошти, зібрані на платформі United24, передали на ремонт 18 об’єктів.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Виведення із запою 18 октября 2024

Запій є серйозною проблемою, яка потребує професійного втручання. Багато клінік у Хмельницькому надають послугу виведення із запою, що допомагає стабілізувати стан пацієнта та відновити нормальне функціонування організму

Мой опыт: как Janeke и Tesori d'Oriente изменили мой уход за собой 13 октября 2024

Мой опыт: как Janeke и Tesori d'Oriente изменили мой уход за собой ✔️ спонсор статьи интернет магазин косметики ❤️ Feelbeauty.com.ua ❤️ только 100% оригинал, супер цены и положительные отзывы, бесплатная и быстрая доставка по Киеву и всей Украине

Сколько электроэнергии расходует кондиционер 12 BTU? 10 октября 2024

Узнайте, сколько электроэнергии потребляет кондиционер 12 BTU. Разбор факторов, влияющих на энергопотребление, советы по экономии и ответы на частые вопросы.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

buctosfera.ua 4.7
buctosfera.ua

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше