В Євросоюзі пояснили, чому продовжують називати Путіна "президентом" РФ

8 мая 2024

У Єврокомісії пояснили, що Євросоюз поки що не відмовився визнавати Володимира Путіна "президентом" Росії, оскільки щодо цього питання не дійшли консенсусу всі держави-члени. Про це речник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано повідомив на брифінгу в Брюсселі в середу, 8 травня, пише Європейська правда.

Стано вказав, що подібні рішення мають ухвалити всі держави-члени.

"Звичайно, якщо 27 країн-членів одностайно кажуть, що вони не визнають легітимність представника країни, як це зробили у випадку лідера Сирії Асада чи диктатора у Білорусі Лукашенка, тоді ми можемо мати цю позицію. У випадку Росії немає загальноєвропейської позиції ЄС, погодженої 27 країнами, яка б стверджувала, що ми не бачимо Путіна легітимним представником Росії", - сказав Стано.

Стано додав, що ЄС висловив консенсусну позицію щодо так званих "виборів президента" в Росії у заяві від 18 березня, яку погодили  всі 27 держав-членів. У заяві Євросоюз розкритикував російські "вибори" як такі, що відбувалися з численними обмеженнями, без участі реальної опозиції і проводилися зокрема й на окупованих територіях України.

"Тому повторю - позиція ЄС щодо Білорусі, Сирії та Венесуели, до прикладу, була погоджена 27 країнами-членами щодо визначення того, як ми розглядаємо тих людей, що залишились при владі… У випадку Росії… немає загальноєвропейської позиції про те, чи ми визнаємо Путіна легітимним президентом", - сказав Стано.

Стано також запевнив, що участь кількох дипломатів ЄС у так званій "інавгурації" Путіна у вівторок не ставить під сумнів позицію Євросоюзу про підтримку України.
Він сказав, що "ця подія у Москві була, скоріше, протокольним питанням", і що посол Євросоюзу у Москві на церемонії не був.

Нагадаємо, 7 травня у Москві відбулася так звана "інавгурація" Володимира Путіна. Він уп'яте очолив російську державу, але тепер -до 2030 року.

Україна не визнала Путіна демократично обраним на виборах цього року й легітимним президентом РФ, а також закликала зробити те саме інші країни та міжнародні організації.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Стало відомо, чим українські та світові зірки дивували на червоній доріжці в Каннах 19 мая 2024

Ума Турман і Селена Гомес у білому, а Лозниця із прапором України: чим українські та світові зірки дивували на червоній доріжці в Каннах Свято кіно триває вже чотири дні

Брежнєва похизувалася перед шанувальниками стрункою фігурою на нових фото 19 мая 2024

Співачка Віра Брежнєва похизувалася перед шанувальниками стрункою фігурою на нових фото.

Саша Бо показалася в сльозах та з новою зачіскою. Фото 19 мая 2024

Українська блогерка Олександра Тарнавська, яка більш відома як Саша Бо показалася перед підписниками з новою зачіскою.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Мед -сервіс 1.4
Мед -сервіс

Отзывов: 1

Вадим 5.0
Вадим

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше