В ISW оцінили вплив ударів по НПЗ на нафтопереробку в Росії

24 апреля 2024

Атаки українських дронів та нещодавні повені знизили щотижневу переробку російської нафти до 11-місячного мінімуму. Але такий показник все ще не критичний для економіки Росії. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики нагадали, що станом на 2 квітня атаки українських безпілотників вивели з ладу 14% всіх нафтопереробних потужностей у Росії.

Крім того, повінь в Оренбурзькій області 7 квітня призвела до виведення з ладу Орського нафтопереробного заводу. Водночас інформагентство Reuters писало, що 23 квітня цей НПЗ вже відновив роботу в повному обсязі.

Експерти зазначають, що зменшення російських нафтопереробних потужностей змусило Росію на початку квітня імпортувати бензин з Казахстану та Білорусі, щоб вирішити проблему дефіциту і спробувати запобігти зростанню внутрішніх цін на бензин. 

"Майбутні удари українських безпілотників можуть вивести з ладу більшу частину російських нафтопереробних потужностей і спричинити критичні обмеження в російській нафтопереробці, які почнуть суттєво впливати на виробництво дистилятів у Росії", - вважають аналітики

Водночас в ISW зазначають, що українські удари з безпілотників ще не мали значного впливу на російське нафтопереробне виробництво або на внутрішні російські чи міжнародні поставки сирої нафти і дистилятів.

Як ми вже писали, рано вранці у середу, 24 квітня, поблизу російського Смоленська спалахнула пожежа на нафтобазі після атаки БПЛА.

Додамо, що по нафтобазах росіян також вдарили 24 березня в окупованому Криму. Там горіла нафтобаза у селищі Гвардійське.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Шерон Стоун похвалилася спортивним сином на рідкісному фото 4 мая 2024

65-річна американська актриса Шерон Стоун останнім часом дедалі частіше показує у соцмережах своїх дорослих синів, яких у неї троє.

Байден буде менше приділяти уваги Україні - Politico 4 мая 2024

Політики мають намір звертатися до електорату, заклопотаного економічними проблемами в країні.

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима 3 мая 2024

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима Раніше він знімався в рекламі Нової пошти

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Альтаір - Altair 0.3
Альтаір - Altair

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше