В ISW пояснили, нащо Росія посилила атаки й дезінформацію проти Харкова

24 апреля 2024

Росія посилила удари та інформаційні операції проти жителів Харкові, щоб переконати їх тікати та перемістити мільйони людей всередині України. Про це йдеться в матеріалі аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW).  

"Кремлівські рупори хапаються за занепокоєння щодо майбутньої наступальної операції Росії на місто Харків, щоб провести можливу скоординовану інформаційну операцію з метою створити... паніку серед українців. ISW оцінює, що ймовірність успішного наземного наступу Росії проти Харкова є дуже низькою, якщо Україна швидко отримає відновлення військової допомоги США", - йдеться у звіті.

В Україні лунали обговорення того, що РФ цього літа може спробувати провести наземну операцію проти Харкова, американські експерти переконані, що у загарбників не вистачить сил для захоплення міста, доки українські військові будуть адекватно забезпечені.

В ISW нагадали, що кремлівський пропагандист Володимир Соловйов 28 березня заявив про необхідність знищити Харків "квартал за кварталом". Він висловив ідею запропонувати українським цивільним залишити місто протягом 48 годин до того, як вони будуть убиті під час знищення міста Росією.

Згодом, російське неонаціоналістичне медіа Царьград 16 квітня поширило заяву, що російська наступальна операція із захоплення міста Харкова нібито "неминуча" і що ситуація в місті Харкові стане "гіршою, ніж у Бахмуті та Авдіївці". Пропагандисти пригрозили місту-мільйоннику блокадою та відключенням електроенергії, води й газу.

Окремі військові блогери натякали, що армія РФ може навмисно націлюватися на житлову інфраструктуру міста.

Як відомо, в понеділок, 22 квітня, російські агресори завдали чергових ударів по Харкову, де було атаковано телевізійну інфраструктуру. У соцмережах з'явилося відео знищення телевежі у Харкові, на якому зафіксовано, як височенна щогла переламується навпіл, після чого верхня частина падає вниз.

Після цього у прокуратурі заявили, що за попередніми даними, росіяни атакували Харків ракетою Х-59.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Києві на Троєщині приготування їжі на Великдень ледь не призвело до трагедії 5 мая 2024

У Києві на Троєщині приготування їжі на Великдень ледь не призвело до трагедії. Подробиці та фото Обставини виникнення загоряння встановлять правоохоронці

Троє російських військових зникли у Чорному морі 5 мая 2024

Ще 30 квітня троє військовослужбовців на гумовому човні вийшли у відкрите море. Тепер їх шукають за допомогою гелікоптерів і катерівю

Потап привітав Каменських з 37-річчям, а вона розповіла про своє бажання 5 мая 2024

Репер Потап ніжно привітав свою дружину, співачку Настю Каменських з 37-річчям, а вона з нагоди свого дня народження загадала бажання для тих, хто боїться бути собою.

 

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше