В Росії повінь затопила уранові свердловини, вода потрапила в річку - ЗМІ

23 апреля 2024

Паводкові води в Курганській області РФ затопили старі уранові свердловини родовища Добровільне. Заражена ураном вода, ймовірно, потрапила в річку Тобол. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Регіональна екологічна організація Фонд громадського контролю за станом довкілля і благополуччям населення напередодні опублікувала відео, на якому видно, що весь простір між селами Труд і Знаніє та Звіриноголовське, де розташоване родовище, затоплено водою.

Повінь змила в Тобол радіоактивні відходи, які накопичувалися роками неподалік від підземних вод, що розтікалися зі старих свердловин, зазначають екологи. За їхніми словами, під водою могла опинитися стара свердловина, тод ж як нові ж пробурені вище, і вода до них іще не дісталася, 

Експерт Російського соціально-екологічного союзу Андрій Ожаровський заявив, що під час затоплення свердловин з водою в Тобол потрапляють розчинні солі урану, що згодом призведе до підвищення їх вмісту в річці. Це спричинить зростання захворювань через опромінення.

Дочірні підприємства Росатома, які ведуть видобуток у Курганській області, стверджують, що відстежують ситуацію і вода не затопить свердловини. За повідомленням пресслужби Росатома від 20 квітня, паводок оминув уранові свердловини. Проте заява держкорпорації суперечить відео.

Станом на 22 квітня рівень води в річці Тобол становить 984 сантиметри. За останні кілька днів він опустився на кілька сантиметрів.

Місця затоплення на карті 

Нагадаємо, 5 квітня у російському Орську Оренбурзької області прорвало дамбу. Місто та навколишні села затопило, почалася евакуація населення. Місцева влада запровадила режим надзвичайного стану.

Після Оренбурзької області вода почала заливати місто Томськ. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Берліні спалахнув металургійний завод: місто накрив отруйний дим 3 мая 2024

BILD зазначає, що існує ризик утворення синильної кислоти, яка піднімається в повітря разом із димом.

Дженніфер Еністон прокоментувала свій принцип ведення соцмереж і чому ніколи не матиме TikTok 3 мая 2024

Дедалі більше селебрітіз із ентузіазмом вриваються в світ TikTok, але не американська акторка Дженніфер Еністон. 55-річна зірка заприсяглася: там її не буде ніколи.

Мама Камалії в шкіряному луці провела дочку до Англії 3 мая 2024

Співачка Камалія, чиї доньки, 10-річні двійнята Арабелла і Мірабелла наразі мешкають зі своїм татом Мохаммадом Захуром у Лондоні, вирушила їх навідати.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ТОВ НВП Сеал 1.9
ТОВ НВП Сеал

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше