Вибори у Франції: Макрон закликав об’єднатися проти ультраправих

1 июля 2024

Президент Франції Еммануель Макрон закликав громадян країни до "демократичного єднання" у другому турі парламентських виборів, щоб протистояти ультраправим. Про це він сказав після оприлюднення результаів виборів, повідомляє BFMTV у понеділок, 1 липня.

"Висока участь у першому турі цих парламентських виборів свідчить про важливість цього голосування для всіх наших співвітчизників і прагнення прояснити політичну ситуацію", – заявив президент.

Макрон закликав до "широкого демократичного і республіканського єднання" перед другим туром голосування, який остаточно визначить переможців у мажоритарних округах.

Нагадаємо, 9 червня Макрон оголосив про розпуск Національних зборів та призначив дострокові вибори через провал на голосуванні до Європарламенту своєї соціал-ліберальної партії Відродження.

Перший тур виборів відбувся 30 червня і приніс перемогу ультраправому Національному об’єднанню Марін Ле Пен – понад 33% голосів. Другим фінішував лівий Новий народний фронт з 27,99%, а третім – центристський блок Макрона з 20%.

Сьогодні вночі в Парижі тисячі людей вийшли на вулиці, протестуючи проти перемоги Національного об'єднання у першому турі. Другий тур відбудеться 7 липня.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Чехії почали виробляти потужні дрони для України 3 июля 2024

Компанія UAC запустила серійне виробництво розвідувальних БпЛА Leleka-LR та ударних Булава для ЗСУ.

РФ призупинила участь своєї делегації у ПА ОБСЄ 3 июля 2024

На період призупинення участі в РФ вважатимуть "юридично нікчемними" будь-які дії та зміни до правил процедури ПА ОБСЄ стосовно російської делегації.

Как правильно выбрать спиннинг? 3 июля 2024

Любой спиннинг представлен удилищем, на котором закреплены пропускные кольца для лески (шнура) и крепление для катушки. Особенность рыбалки при помощи спиннинга состоит в использовании подвижных приманок

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Люмі-Дент 5.0
Люмі-Дент

Отзывов: 1

Павел Шульга 5.0
Павел Шульга

Отзывов: 2

Анатолій 5.0
Анатолій

Отзывов: 4

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше