У Києві затримали зловмисника, який видавав себе за офіцера СБУ і видурював гроші у сімей українських полонених

4 мая 2024

Співробітники СБУ викрили шахрая, який видавав себе за офіцера Служби безпеки та видурював гроші у сімей українських полонених. Свої послуги зловмисник оцінював залежно від емоційного стану "клієнтів" та їхньої платоспроможності.

Про це повідомили в пресслужбі Служби безпеки України. Підозрюваному загрожує до 8 років тюрми.

"Служба безпеки ліквідувала ще одну шахрайську схему виманювання грошей у родичів українських військовополонених та зниклих безвісти. У Києві затримано місцевого жителя, який видавав себе за учасника "пошукової групи" СБУ. За 8-10 тис. американських доларів шахрай обіцяв "допомогти" людям, які розшукують своїх близьких. Сума залежала від емоційного стану "клієнтів" та їхньої платоспроможності", – розповіли в пресслужбі.

Як зазначили в Службі безпеки, для переконливості зловмисник повідомляв, що начебто має знайомих в органах РФ, які вирішують питання щодо повернення додому українських військовополонених. За даними слідства, шахрай вимагав із потерпілих переказувати гроші на його власні банківські картки, які надалі було вилучено під час обшуку.

Після отримання коштів він припиняв спілкування зі своїми жертвами і більше не виходив з ними на зв’язок. Також у ході документування злочинної діяльності стало відомо, що він розміщує у соцмережах неправдиві повідомлення про збір грошей на авто для українських захисників.

За фактом шахрайства затриманому повідомлено про підозру – наразі він перебуває під вартою.

"Звертаємо вашу увагу, що питання звільнення військовополонених перебуває винятково у компетенції органів державної влади", – наголосили в СБУ.

Якщо ви або ваші знайомі потрапили у ситуацію, коли невідомі вимагають гроші за "визволення" родича з полону, негайно звертайтесь до Об’єднаного центру з пошуку та звільнення полонених:

  • +38 044 321-11-21
  • +38 098 321-11-21
  • Viber, WhatsApp, Telegram: +38 067 650-83-32, або на електронну адресу [email protected].

Як повідомляв OBOZ.UA, в Україні шахраї організували масштабну аферу на мільйони гривень. Під виглядом представників "процвітаючих" сільськогосподарських підприємств вони брали мільйонні кредитні позички в банківських установах країни для розвитку агробізнесу. Наприклад, в одному з банків вони намагалися отримати кредит на 40 млн грн.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Усик перед поєдинком з Ф'юрі ефектно з'явився на пресконференції під "Барабан" Пивоварова та Klavdia Petrivna 17 мая 2024

Чемпіон світу у важкій вазі за версіями WBA, WBO та IBF, українець Олександр Усик у ніч із 18-го на 19-те травня битиметься з володарем титулу WBC Тайсоном Ф'юрі за звання абсолютного чемпіона світу.

Fujifilm представила бездзеркальну камеру X-T50 із фізичним перемикачем для імітації плівки 17 мая 2024

Fujifilm представила бездзеркальну камеру X-T50 із фізичним перемикачем для імітації плівки

Тоня Матвієнко показала сімейні кухонні справи за відсутності світла 17 мая 2024

Співаки Тоня Матвієнко та Арсен Мірзоян 15-го травня опинилися серед тих "щасливчиків", чиї будинки підпали під відключення електрики.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Мед -сервіс 1.4
Мед -сервіс

Отзывов: 1

Италия вогс 5.0
Италия вогс

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше