Євросоюз будуватиме газопровід із Португалії до Центральної Європи

13 августа 2022

Євросоюз обговорює будівництво нового газопроводу, який сполучатиме Португалію та Іспанію із Центральною Європою. Частина між Іспанією та Францією може бути побудована за дев'ять місяців. Про це повідомляє видання Financial Times.
 
Міністр енергетики і довкілля Іспанії Тереза ​​Рібера заявила, що ділянку трубопроводу з Іспанії до Франції можна побудувати менш як за рік у рамках спроб відлучити Європу від російського газу.
 

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц у четвер, 11 серпня, заявив, що обговорював новий трубопровід з лідерами Іспанії, Португалії та Франції та президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Він додав, що також буде створено "інші сполучення між Північною Африкою та Європою, які допоможуть нам диверсифікувати наші енергетичні постачання".
 

Прем'єр-міністр Португалії Антоніу Кошта додав, що Німеччина може на 100 відсотків розраховувати на схвальне ставлення Португалії до будівництва газопроводу. Коста сказав, що поки новий газопровід буде завершено, порт Сінеш на південно-західному узбережжі Португалії можуть використовувати як логістичний центр для доставки рідкого природного газу в Європу.
Наголошується, проект раніше розробляли. Його виконання відклали у 2019 році через спротив Франції.
 
Раніше в Німеччині заявили, що майже вдвічі скоротили імпорт газу з Росії. А влада Італії має намір до 2024 року повністю відмовитися від постачання російського газу.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Синоптики попередили про можливе підтоплення у деяких районах Київщини 23 апреля 2024

Синоптики попередили про можливе підтоплення у деяких районах Київщини: відомо подробиці Оголошено І рівень небезпеки, жовтий

Олена Кравець зізналася, які зміни помітила в Зеленському і переповіла останню їхню розмову 23 апреля 2024

Олена Кравець зізналася, які зміни помітила в Зеленському, і переповіла останню їхню розмову Зірка поділилася переживаннями

Дружина Реброва привітала "найніжнішого хлопчика у світі" з 6-річчям. Фото 23 апреля 2024

22-го квітня молодший син тренера збірної України з футболу Сергія Реброва Сашко відзначає 6-річчя.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше