Євросоюз може стати критично залежним від Китаю - Reuters

19 сентября 2023

Євросоюз вже найблидчими роками може стати залежним від Китаю в галузі літій-іонних акумуляторів та паливних елементів, як і від Росії у сфері енергетики до вторгнення в Україну, якщо не вживе рішучих заходів у цьому напрямку. Про це у неділю, 17 вересня, пише Reuters з посиланням на внутрішній документ Єврокомісії, який опинився у розпорядженні видання. 

Зазначається, що ризики нової залежності стануть предметом однієї з основних дискусій з питань економічної безпеки Європи під час зустрічі лідерів ЄС в Іспанії 5 жовтня.

"Без вжиття рішучих заходів європейська енергетична екосистема до 2030 року може мати залежність від Китаю іншого характеру, але з такою ж серйозністю, як і залежність від Росії до вторгнення в Україну", - йдеться у документі.

Як пише видання, "стурбовані зростаючою глобальною наполегливістю та економічною вагою Китаю, лідери країн ЄС обговорять пропозиції Єврокомісії щодо зниження ризику надмірної залежності Європи від Китаю та необхідності диверсифікації у бік Африки та Латинської Америки".

У документі вказано, що через непостійний характер відновлюваних джерел енергії, таких як сонячна або вітрова енергія, Європі потрібні способи зберігання енергії, щоб досягти своєї мети з нульових викидів вуглекислого газу до 2050 року.

На сьогоднішній день ЄС значною мірою покладається на Китай у виробництві паливних елементів та літій-іонних батарей.

Єврокомісар із питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон допустив, що розслідування Єврокомісії щодо нечесної конкуренції з боку китайських виробників електрокарів може призвести до суттєвого зростання митних зборів.

Китай запустить новий державний інвестиційний фонд, в який планує залучити близько 40 мільярдів доларів для розвитку напівпровідникового сектора. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Как выбрать идеальный послеоперационный бандаж: советы врача 11 октября 2024

Послеоперационный бандаж — важное средство для поддержки и защиты тканей после хирургического вмешательства. Его правильно подобранное использование способствует ускорению заживления

Сучасне обладнання для тваринництва 10 октября 2024

Обладнання для тваринництва вкрай важливе для ефективного функціонування будь-якої ферми. Адже саме воно допомагає створити оптимальні умови по утриманню та догляду за тваринами

Каким должен быть игровой компьютер? 10 октября 2024

Для компьютерных игр необходимо оборудование соответствующего технического уровня, а говоря конкретнее – нужен игровой компьютер, который будет отличаться целым рядом специфических параметров

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Красная Наталия 5.0
Красная Наталия

Отзывов: 1

Репродуктолог 5.0
Репродуктолог

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше