Японія планує передати Україні $500 млн допомоги

30 декабря 2022

Японія вже надала Україні $1,1 млрд фінансової, гуманітарної та військової допомоги і планує виділити ще $500 млн. Про це посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі повідомив в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.
 
Посол зазначив, що Японія почала надавати Україні різнобічну допомогу з перших днів повномасштабного вторгнення РФ, і хоча, за законом, Японія не може безпосередньо надавати зброю, японський уряд вперше вирішив надати нелетальне спорядження, включаючи дрони, каски, бронежилети, зимовий одяг, а також аптечки і пайки.
 
"Ми продовжуємо розширювати список. І зараз ми ведемо переговори з українськими колегами про можливіть надання технологій подвійного призначення", – додав Мацуда.
 

Крім того, Японія так само підтримує Україну дипломатичними методами.
 
"Ми звертаємося до тих країн, які ще не визначилися зі своєю позицією щодо цієї війни, або до тих країн, які досі зберігають нейтралітет. Такими є цілі нашого дипломатичного підходу. Так ми намагаємося переконати їх підтримати Україну або ж долучатися до міжнародного режиму санкції", – сказав посол.
 
Раніше повідомлялося, що Японія виступає за реформу Ради безпеки ООН через збройну агресію Росії проти України.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Переправляли ухилянтів в Угорщину, ховаючи їх від тепловізорів: поліцейські Києва викрили зловмисників 18 мая 2024

Переправляли ухилянтів в Угорщину, ховаючи їх від тепловізорів: поліцейські Києва викрили зловмисників. Фото Підозрюваним загрожує до дев'яти років позбавлення волі

Дружина Сенцова розказала про стереотипи, з якими зіткнулася, та замилувала фото чоловіка з сином 18 мая 2024

Очільниця Amnesty International Ukraine, юристка Вероніка Вельч, чий чоловік, режисер Олег Сенцов боронить Україну на фронті, розповіла про головні стереотипи, з якими їй як дружині військового довелося зіткнутися.

Названо 14 простих способів, які допоможуть чхнути 18 мая 2024

14 простих способів, які допоможуть чхнути

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Вадим 5.0
Вадим

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше