З танком на сцені та військовим хором: як Росія натякала на війну в Україні, приймаючи Євробачення в 2009 році

5 мая 2024

54-й пісенний конкурс Євробачення в 2009 році приймала країна-терористка Росія, адже роком раніше путініст Діма Білан здобув перемогу і можливість провести шоу в Москві в спорткомплексі "Олімпійський". Зазвичай країна-господар у такому випадку готує відкриття, що несуть в собі історичну та культурну спадщину, проте Росія вже тоді могла похизуватися лише воєнною технікою та навіть натякала на війну в Україні.

Такі висновки можна зробити, переглянувши в 2024 році перформанси, які 15 років тому влаштувала Російська Федерація. OBOZ.UA розібрав ці виступи та звернув увагу на промовисті деталі.

Півфінали того року, які теж приковують увагу мільйонів людей у всьому світі, росіяни почали з виступу військового хору. Десятки чоловіків у формі стояли в три ряди, співаючи пісні воєнного часу, наприклад, "Катюшу".

На сцені по обидва боки розмістили танк і літак, які зараз Росія активно використовує для вбивств українців. Техніку, що стояла як на параді, розфарбували в квіточки, маскуючи воєнні амбіції яскравими і добрими зображеннями.


У постановці номеру брали участь також воїни, що боролися на мечах. Їхній виступ дуже нагадував бойовий гопак. Загалом, все відкриття так і кричало про агресію країни-господаря та готовність до ведення активних бойових дій.

За військовими одразу вивели зображення колосистого поля і блакитного неба – прямого відсилання на український прапор. Можливо, вже тоді Кремль насаджував світу пропагандистські ідеї про "Україну в складі РФ".

Не менш промовистим став також фінал конкурсу, який відкривали під кривавий напис "Москва". Без радянської символіки і тут не обійшлося. На екранах під час відкриття фіналу можна було помітити червоні зірки.


Раніше OBOZ.UA писав, що представник Німеччини на Євробаченні 2024 зробив цинічну заяву про повернення Росії на конкурс.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Google посилює захист смартфонів від крадіжок 18 мая 2024

Google посилює захист смартфонів від крадіжок

Дружина Сенцова розказала про стереотипи, з якими зіткнулася, та замилувала фото чоловіка з сином 18 мая 2024

Очільниця Amnesty International Ukraine, юристка Вероніка Вельч, чий чоловік, режисер Олег Сенцов боронить Україну на фронті, розповіла про головні стереотипи, з якими їй як дружині військового довелося зіткнутися.

"Нічна" вівсянка: як приготувати дуже швидкий сніданок 18 мая 2024

Щоб вівсянка була корисною, її потрібно довго варити. А на це не завжди є час вранці. Спробуйте приготувати швидку вівсянку на ніч. Рецепт вам точно сподобається.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Романча Роман 5.0
Романча Роман

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше