Заборону продажу пива в кіосках Києва "відіграють" назад і "вдосконалять"

15 апреля 2016

Київська міська рада заборонила продаж алкоголю в малих архітектурних формах. Придбати спиртне законно можна тільки в магазинах.

Своє рішення в Київраді пояснюють турботою про киян і непотрібною пропагандою спиртного на кожному кроці. Однак пиво та інші види алкоголю з кіосків зникли далеко не скрізь.

"Я зараз поговорю – роботи позбудуся", - пояснила свою відмову коментувати пляшки на вітрині продавчиня.

Мер Києва Віталій Кличко підписав рішення про заборону продажу алкоголю в МАФах. Відповідний документ вийшов на шпальтах газети Київської міської ради.

Заступник мера Ілля Сагайдак каже, що своїм рішенням вони обмежать торгівлю, але від моменту заборони до відсутності пляшок в кіосках – довгий шлях.

"Ми маємо сьогодні сплеск, мітинги постійні під адміністрацією – ми маємо провести обговорення з бізнесом, що вони мають забрати торгівлю алкоголем зі своїх МАФів. І визначити якраз компромісний варіант", - пояснив віце-мер.

Власники столичних кіосків кажуть, що підуть у суд оскаржувати це рішення. Бо вже витратилися на купівлю ліцензій.

"Насправді це не боротьба з пияцтвом. Це знищення малого бізнесу під приводом боротьби з пияцтвом в інтересах крупних мереж", - заявив голова київського комітету порятунку бізнесу Микола Криворот.

Рішення Київради він називає неправомірним, бо воно суперечить закону України про торгівлю.

"На звернення підприємців у податкову, чи можуть вони отримувати та подовжувати ліцензії на продаж спиртного, податкова відповіла, що згідно закону України підприємці можуть працювати. Рішення Київради не може бути вищим закону України", - твердить Криворот.

Підприємці нагадують, що в 2011 році домоглися скасування попередньої подібної заборони.

"Ми судилися приблизно рік. Суд виграли", - пригадує заступник голови комітету порятунку бізнесу Тетяна Петренко.

Коли саме алкоголь мають прибрати з поличок МАФів – у Київраді не кажуть. Своє рішення називають недосконалим. Планують допрацювати та винести нове.

"Яке буде повністю правильно опрацьоване, буде правильний відповідно регламент і ми будемо мати рішення, яке неможна буде через суд скасувати. Нове рішення має вступити з наступного року", - пояснив заступник міського голови Сагайдак.

Пиво, сидр та інші алкогольні напої й досі реалізовують у кіосках. Лише поодинокі МАФи сумлінно прибрали таку продукцію.

На МАФах Київрада обіцяє не зупинятися і вже розглядає можливість заборони продажу алкоголю в усіх магазинах після 23:00 години. Таким чином сподіваються побороти пиятику.

tsn.ua

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Інсайдер розказав про причину розриву Круза з росіянкою 29 марта 2024

Американський актор Том Круз, який на початку 2024-го опинився на перших шпальтах багатьох ЗМІ через свій короткотривалий, але "бурхливий роман" з росіянкою Ельсіною Хайровою, виявляється не дуже зрадів такій пильній увазі до своєї персони.

"Вітаємо в вертикальному світі": Тарабарова показала перші кроки 11-місячної доньки (фото) 29 марта 2024

Співачка Світлана Тарабарова оголосила про радісну для її сім'ї подію: її молодша донька Поліна навчилася ходити.

Казино VBet: море бонусів та 50 грн за реєстрацію! 28 марта 2024

Країна розваг безмежна, наче Всесвіт. Її наповнюють різні об’єкти, серед яких знаходяться справжні діаманти, чиє сяйво зігріває душі та викликає бажання триматися до них поближче

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Style Pack 5.0
Style Pack

Отзывов: 1

Катерина Шухнина 5.0
Катерина Шухнина

Отзывов: 3

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше