Забруднення Десни: який стан води у Києві та чи існують ризики для столиці

8 сентября 2024

Попри забруднення річок Сейм та Десна у Києві у воді не фіксується перевищення за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками. Про це під час засідання постійної комісії з питань ТЕБ та НС повідомив головний державний санітарний лікар міста Києва Сергій Чумак.

Заяву Чумака опублікували на сторінці Київського міського центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України. За його словами, в окремих пробах води з відкритих водних джерел Києва спостерігається незначне перевищення деяких показників, характерне для даного часу, що є типовим у проекції минулих років.

"Ми продовжуємо тримати на особливому контролі ситуацію, пов’язану із забрудненням річок Сейм та Десна й готові оперативно на неї реагувати, але, зараз ми не очікуємо ризиків негативного розвитку подій та погіршення якості питної води для мешканців столиці", – сказав Чумак.

Що кажуть в КМДА

Зазначимо, що в мережі 6 вересня почали з'являлися вкиди із закликами запасатися питною водою на кілька днів. У КМДА наголосили, що зараз ситуація із якістю води в столиці контрольована, а профільні служби постійно моніторять стан питної води на території Києва та води в акваторії річок Десна і Дніпро.

За даними Деснянського басейнового управління водних ресурсів Держводагентства України, спостерігається погіршення якості води річки Сейм. Проте, за інформацією контролюючих служб, наразі підстав для паніки нема – показники питної води в столиці залишаються в нормі.

"Якщо якість води погіршиться, Київводоканал негайного відкоригує технологічні процеси та застосує додаткові реагенти для знезараження води, аби показники якості питної води відповідали вимогам Державних санітарних норм і правил", – сказано в повідомленні.

На випадок погіршення ситуації міські служби розробляють комплекс заходів, який дозволить забезпечити споживачів міста Києва питною водою.

Окремі організації та установи також можуть розробляти плани для убезпечення та реагування на будь-які можливі сценарії розвитку подій. Зокрема, звертатися до підпорядкованих підприємств щодо створення запасів води.

"Наголошуємо, що такі дії не свідчать про настання надзвичайної ситуації", – підкреслили в КМДА.

Ми розповідали, що станом на сьогодні вже дві області – Сумська та Чернігівська – зіткнулися із надзвичайною ситуацією, на черзі може бути й Київська. Про те, що насправді виявлено у воді і чим це загрожує, читайте в матеріалі OBOZ.UA.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– 28 серпня зʼявилася інформація про те, що в Десні було виявлено отруйну речовину, яка спускається течією з Росії. Про це повідомив Вишгородський міський голова Олексій Момот, однак пізніше видалив свій допис. Тим часом в Київській ОВА заявили, що перевищень шкідливих речовин у Десні не виявили, проте користуватися водою з неї не рекомендували.

– Пізніше перший заступник голови Державної екологічної інспекції Дмитро Заруба розкрив ймовірну причину забруднення річок Десна та Сейм. За його словами, основною версією забруднення є порушення процесів на очисних спорудах у Російській Федерації.

Лише перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

РФ продала зерно з окупованих територій на $6 млрд - ЗМІ 16 сентября 2024

Головним портом експорту такої продукції став Севастополь у анексованому Криму, зерно також вивозиться із окупованих Бердянська та Маріуполя.

Як впровадження ERP системи допомогло вижити нашому бізнесу. Досвід про який мало розповідають 16 сентября 2024

Реальний кейс з впровадження ERP системи для виробничої компанії в Україні. Дізнайтеся яке це допоможе і вашому бізнесу в розвитку.

Павло Гудімов розповів про росіянку, яка благала вивезти її в Україну 16 сентября 2024

Обстріляні будинки, вивіски з 1960-х років і темні вулиці. Павло Гудімов розповів про росіянку, яка благала вивезти її в Україну Колишній гітарист гурту "Океан Ельзи" поділився шокуючими подробицями російських гастролей

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше