СБУ повідомила про підозру продюсеру-зраднику Юрію Бардашу, який закликав захопити Київ і Харків

23 мая 2024

Служба безпеки України оголосила підозру зраднику Юрію Бардашу, який закликав захопити Київ і Харків. Музикант і продюсер родом із Алчевська, який зараз живе в Росії, міг порушити чотири статті Кримінального кодексу України.

Співробітники СБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури зібрали доказову базу на колаборанта. Про це повідомили на офіційній сторінці відомства.

"Оскільки фігурант переховується від правосуддя на території Росії, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави", – оголосили в СБУ.

Нагадаємо, що Бардаш уже отримав російський паспорт та агітував за диктатора Володимира Путіна перед так званими "виборами" президента РФ.

Живучи в Україні, продюсер створив популярні проєкти "Гриби" та Wellboy, проте пізніше він назвав українців фашистами через гасло "Україна – понад усе". Його ексукраїнець порівняв із фразою Deutschland über alles (Німеччина – понад усе), яку можна було почути з вуст німецьких лідерів під час Другої світової війни.

У Москві Бардаш критикує ЗСУ, президента та навіть рідних. Словами "зоопарк, цирк потвор, націоналісти та фашисти" він, вочевидь, описує і свого маленького сина Георгія, який під час благодійного концерту в Варшаві зачитав рядки вірша українського поета Миколи Верещака "Моя Україна".

Бардаша підозрюють у публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу, а також розповсюдженню матеріалів із закликами до вчинення таких дій. Крім цього, за ним було помічено розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Колаборант пропагує війну, захоплення українських міст, виправдовує терористів і підіграє російській пропаганді в своїх соцмережах.

Раніше OBOZ.UA писав, що продюсер висловився щодо Андрія Данилка, відомого за образом Вєрки Сердючки. Зрадник "пояснив" позицію співака, назвавши її антиросійською.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Вакарчук зустрівся на фронті з принцесою-воїном і показав щасливе фото 15 июня 2024

Вакарчук зустрівся на фронті з принцесою-воїном і показав щасливе фото Героїня прокоментувала зустріч

Експерти дали 5 порад тим, хто погано переносить спеку 15 июня 2024

5 порад тим, хто погано переносить спеку

Обертання ядра Землі сповільнилося - це науковий факт, заявили вчені 15 июня 2024

Обертання ядра Землі сповільнилося - це науковий факт, заявили вчені.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Вул. Вереснева 9 0.4
Вул. Вереснева 9

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше