ЗМІ: Китай ремонтує судно Росії, що перевозить північнокорейські боєприпаси

25 апреля 2024

Китай надав причал для причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії російського вантажного судна, що перебуває під санкціями США. Про це повідомляє інформагентство Reuters з посиланням на британський аналітичний центр Royal United Services Institute (RUSI) в четвер, 25 квітня.

Російське судно Ангара, яке з серпня 2023 року переправило до російських портів тисячі контейнерів з північнокорейськими боєприпасами, з лютого стоїть на якорі на китайській верфі в східній провінції Чжецзян.

Присутність корабля в китайському порту підкреслює проблеми, з якими стикаються США та їхні союзники, що намагаються перекрити військову та економічну підтримку Росії.

Ця підтримка стоятиме на першому місці на порядку денному цього тижня, коли держсекретар Ентоні Блінкен відвідає Пекін. Представник Держдепартаменту США заявив, що йому відомо про "достовірні повідомлення з відкритих джерел" про те, що Ангара нині пришвартована в китайському порту, і він порушив це питання перед китайською владою.

Він посилався на резолюцію ООН про обмеження торгівлі з Північною Кореєю та вимогу до держав ООН зняти з реєстрації будь-які судна, які беруть участь у незаконній діяльності.

Супутникові знімки, у тому числі від фірми Planet Labs PBC, показують, що Ангара пришвартована на верфі Zhoushan Xinya Shipyard в провінції Чжецзян, яка на своєму вебсайті повідомляє, що це найбільша приватна судноремонтна компанія Китаю.

Корабель був ідентифікований за унікальним транспондером автоматичної ідентифікаційної системи (AIS), який був короткочасно включений з міркувань безпеки під час плавання по жвавій ділянці Корейської протоки на шляху до Китаю.

У RUSI повідомили, що перед прибуттям до Китаю 9 лютого для ремонту чи технічного обслуговування, Ангара у січні була пришвартована у північнокорейському та російському портах із вимкненим транспондером. Він знову припинив передачу невдовзі після прибуття до Китаю.

Нагадаємо, Служба безпеки задокументувала використання росіянами ракет з Північної Кореї під час повітряних атак на Україну.

ЗМІ раніше писали, що судна, які возили ракети з Північної Кореї до Росії, вже кілька тижнів стоять на причалі.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Камалія замилувала кадрами довгоочікуваної зустрічі з доньками 5 мая 2024

Співачка Камалія замилувала мережу кадрами зустрічі з 10-річними доньками, Мірабеллою та Арабеллою, після довгої розлуки.

Стало відомо, хто з дітей Тома Круза є його улюбленцем і що про нього відомо 5 мая 2024

Американський актор Том Круз не спілкується зі своєю рідною донькою від акторки Кеті Холмс, 18-річною Сурі, однак підтримує міцний зв'язок з прийомними дітьми, Беллою та Коннором. Особливо із сином у Тома тісні стосунки.

Бреда Пітта з дівчиною та собакою підловили під час романтичної прогулянки пляжем. Відео 4 мая 2024

Американський актор Бред Пітт та його кохана Інес де Рамон, які, подейкують, уже кілька місяців мешкають під одним дахом, потрапили в об'єктиви папараці під час прогулянки.

 

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше