Аналітики оцінили наслідки війни для економіки Росії

13 августа 2022

Три місяці війни проти України відкинули російську економіку на чотири роки назад. Таку оцінку 12 аналітиків публікує видання Bloomberg у п'ятницю, 12 серпня.

Зазначається, що у першому кварталі 2022 року економіка РФ зростала, але вже у другому кварталі різко впала - ВВП скоротився вперше за рік, впавши на 4,7% за рік.

"Економіка втратить чотири роки зростання, повернувшись до рівня 2018 року у другому кварталі. Ми очікуємо, що скорочення сповільниться в четвертому кварталі через послаблення монетарної політики, що підтримує попит. Проте економіка втратить ще 2% у 2023 році, оскільки європейська енергетична заборона приведе до зниження експорту", - вважає російський економіст Олександр Ісаков.

Порушення ланцюгів торгівлі через санкції паралізувало такі галузі, як автомобілебудування, а споживчі витрати припинилися.

Bloomberg зазначає, що падіння економіки РФ поки що менш стрімке, ніж передбачалося. Центробанк РФ прогнозує, що падіння погіршиться у наступних кварталах і не очікує відновлення до другої половини наступного року.

Також по економіці РФ вдарить скорочення постачання нафти.

За оцінками, Міжнародного енергетичного агентства лише в липні доходи від експорту нафти РФ впали на 2 млрд доларів до 19 млрд доларів.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

На Київщині чоловік через зауваження ледь не вбив сусіда 5 мая 2024

На Київщині чоловік через зауваження ледь не вбив сусіда. Подробиці справи Зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі

Віталій Козловський з сином на руках звернувся до хейтерів і нагадав, що "кожен сам за себе" 5 мая 2024

Віталій Козловський з сином на руках звернувся до хейтерів і нагадав, що "кожен сам за себе". Фото Артист і воїн ЗСУ назвав "національну українську розвагу"

Кольчуга з 10 тисяч кілець та лати як в архангела: alyona alyona та Jerry Heil розповіли про свої образи для Євробачення-2024 5 мая 2024

Представниці України на пісенному конкурсі Євробачення-2024 alyona alyona та Jerry Heil у коментарі "Eurovision Ukraine official" розповіли, що означають їхні образи для виступу.

 

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше