ЗМІ пояснили, чому ракета Циркон - "найбільша афера міноборони Росії"

28 марта 2024

Бойова частина протикорабельної гіперзвукової ракети ЗМ22 Циркон - найбільша афера міноборони Росії та її розробника - корпорації Тактическое ракетное вооружение. Про це повідомляє спеціалізоване видання Defense Express в середу, 27 березня.

Бойова частина Циркону складає близько 100-150 кілограм, з якої вибухова речовина становить до 40 кілограмів. Ракета має осколково-фугасне виконання, нехарактерну форму й малу вагу.

Бойова потужність ракети нижче ніж в інших ракет:

  • Х-47 Кинджал - 500 кілограмів бойової частини;
  • крилаті ракети Х-101, Х-555, Калібр - 400 кілограмів бойової частини;
  • Онікс - 300 кілограмів бойової частини.

Найближчий відповідник до Циркону - Х-31 зі 150 кг та Х-35 зі 135 кілограмів вибухової речовини.

Бойова частина напряму впливає на те, який корабель здатна потопити ракета. У  випадку з Цирконом мовиться про можливість потопити хіба що кораблі класу корвет, а не фрегат чи есмінець, "не те, що авіаносець, водозаміщення якого складає під 100 000 тонн", додає видання.

Ракету обладнали такою малою бойовою частиною для того, щоб забезпечити виконання тактико-технічного завдання - дальність в 1000 кілометрів. Якщо ракета не здатна на таку дальність, тоді найпростіший варіант виправити це - зменшити її бойову частину. Зокрема це пояснює, чому дальність польоту Циркону поступово зростала від 400 кілометрів до заявлених главою Кремля Володимиром Путіним 1000 кілометрів.

Тактическое ракетное вооружение зменшило вагу бойової частини до мінімально можливої, завдяки чому виконала завдання по дальності.

"На те, що це аж ніяк не допоможе у знищенні визначених цілей, у міноборони РФ закрили очі та офіційно прийняли 4 січня 2023 року 3М22 Циркон на озброєння", - зазначає видання.

Як відомо, 7 лютого росіяни вперше вдарили Цирконом по Києву.

Нагадаємо, керівник лабораторії військових досліджень Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) Андрій Кульчицький заявив у коментарі ЗМІ, що російська гіперзвукова ракета Циркон, якою ворог вже двічі атакував Київ, не виконує свою визначену бойову задачу та "летить не туди, куди треба".

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Сварка водіїв у Києві закінчилася стріляниною 27 апреля 2024

Сварка водіїв у Києві закінчилася стріляниною

У Фінляндії на кордоні з РФ вандали зрізали прапор України 27 апреля 2024

Міська влада Лаппеенранта зазначає, що зафіксовано два акти вандалізму, інформацію про це передали в поліцію.

Дружина Остапчука вимагає від МОН звільнити працівницю за хейтерський коментар у свій бік 26 апреля 2024

Не секрет, що не лише селебрітіз, а і члени їхніх сімей нерідко стають цілями для атак хейтерів. Не є винятком і третя дружина шоумена Володимира Остапчука, Катерина.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Дзюбанчук 0.9
Дзюбанчук

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше