Автомайстри створили "HIMARS-міні"

8 ноября 2022

Автомайстри створили "HIMARS-міні": деталі

Вінницькі автомобільні майстри налагодили виробництво "HIMARS-Міні". По суті це саморобні установки залпового вогню. За рухому платформу у них виступає звичайний пікап. Про це повідомляє ТСН.

Дальність польоту ракети – понад 20 км. Головна фішка – мобільність артилеристів. Переоснащенням пікапів займається незрячий волонтер разом із друзями.

"Взагалі це "міні-Град", будуть використовуватися напрямні від БМ21 "Град" і ті ж ракети РСЗВ. Не завжди потрібно під'їжджати великою машиною, відпрацьовувати повний пакет снарядів, можна точково, тому й виникла потреба в таких автомобілях. Мобільність, швидкість, зарядився, відпрацював, поїхав", - пояснив волонтер Денис Романовський.

Металевий каркас та електрика проводиться за схемами, які дали військові. Деякі запчастини, направляючі для ракет та приціли – з трофейної техніки. Решта військова таємниця. Пусковий механізм із двигунами встановлюють самі артилеристи.

Систему пуску постійно вдосконалюють. Зокрема є пульт управління, з яким можна відійти на безпечну відстань перед запуском снарядів.

Нагадаємо, раніше bigmir.net писав про те, чому американський підводний човен USS Rhode Island називають "вісником ядерного апокаліпсису".

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Зірку "Гаррі Поттера" висміюють у мережі після виходу нової пісні 4 мая 2024

Британський актор та музикант Том Фелтон днями представив на суд публіки новий альбом своїх пісень, який має назву "ORaNgE". Одна з його композицій, "hOLDing On", привернула особливу увагу інтернет-користувачів, і дехто з неї відверто насміхається.

F-16 в Україні: у Повітряних силах ЗСУ розповіли про перший бойовий політ 4 мая 2024

F-16 в Україні: у Повітряних силах ЗСУ розповіли про перший бойовий політ

Трамп розробив план мирного завершення війни в Україні - ЗМІ 4 мая 2024

Екс-президент "не збирається обговорювати його" наперед зі ЗМІ, оскільки тоді будуть втрачені "важелі", запевняють джерела.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше