Британському підлітку імплантували пристрій для контролю епілепсії

26 июня 2024

Британський підліток з важкою формою епілепсії став першою людиною у світі, якій встановили мозковий імплантат для контролю нападів. Про це повідомляє The Guardian.

Нейростимулятор імплантували під череп, де він посилає електричні сигнали глибоко в мозок, зменшуючи напади на 80%. Хлопець страждав від синдрому Леннокса-Гасто з дитинства, не маючи жодного дня без нападів, які іноді траплялися сотні разів на день. Напади часто призводили до втрати свідомості і дихання, потребуючи реанімації.

До встановлення пристрою хлопець потребував цілодобового догляду через ризик раптової смерті від епілепсії. Так тривало до моменту, поки Орану не встановили нейростимулятор.

Під час операції зі встановлення мозкового імпланта команда нейрохірургів вивела два електроди глибоко в мозок, досягнувши таламуса.

Дроти, які потрібно було розмістити з точністю до міліметра, підключили до нейростимулятора. Його розмістили в щілині черепа Орана, де попередньо видалили кістку. Імплант закріпили за допомогою гвинтів. Його можна підзаряджати через навушники.

Після операції пристрій увімкнули, і він почав подавати постійну м'яку електричну стимуляцію в мозок, блокуючи електричні шляхи, що сприяють виникненню судомних нападів.

Раніше повідомлялося, що компанія Ілона Маска Neuralink вживила перший імплантат у мозок людини.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Демократи обговорюють заміну Байдена через провал у дебатах - ЗМІ 28 июня 2024

Один із найбільших донорів партії та прихильник Байдена сказав, що президенту час завершити свою кампанію, і назвав виступ Байдена "найгіршим в історії".

Інсайдер розповів, чому дочка Круза і Холмс взяла за прізвище друге ім'я матері 28 июня 2024

Днями стало відомо, що донька американських акторів Тома Круза та Кеті Холмс Сурі відмовилася від прізвища батька. Тепер дівчинку звати Сурі Ноель, що насправді є невипадковим вибором.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ТОВ НВП Сеал 1.9
ТОВ НВП Сеал

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше