Фахівці пояснили, чому синій дим із вихлопу викликає паніку у досвідчених водіїв

2 октября 2024

Чому синій дим із вихлопу викликає паніку у досвідчених водіїв

Колір диму, що виходить з вихлопної системи автомобіля, може багато розповісти про його технічний стан. Для водіїв важливо звертати увагу на цей сигнал, адже неправильне трактування може призвести до серйозних проблем. Сизий або світло-синій дим, наприклад, може викликати у досвідчених автомобілістів паніку, тому розглянемо, про що саме свідчить кожен колір диму.

Про це повідомляє Interia Motoryzacja.

Білий дим

Якщо з вихлопної труби виділяється білий дим, це може сигналізувати про несправності, пов'язані з прокладкою головки блока циліндрів або з самою головкою. У такому випадку охолоджуюча рідина потрапляє в циліндри, що призводить до утворення водяної пари у вихлопних газах. Це може бути серйозною проблемою, яка вимагатиме негайного ремонту.

Чорний дим

Чорний дим, що виходить з дизельного двигуна, може бути нормальним явищем на високих обертах. Але якщо автомобіль димить навіть на холостих обертах, це вказує на те, що форсунки подають занадто багато пального, яке не встигає згоряти. У таких випадках необхідно перевірити форсунки, клапан системи рециркуляції відпрацьованих газів, турбокомпресор і трубки, що подають повітря в інтеркулер. У бензинових автомобілях чорний дим може свідчити про проблеми з лямбда-зондом або впускною системою.

Сизий або світло-синій дим

Сизий або світло-синій дим — це, напевно, найтривожніший сигнал. Він свідчить про серйозні проблеми з двигуном, оскільки вказує на порушення герметичності поршневої системи, клапанів або ущільнень. У цьому випадку моторне масло потрапляє в камеру згоряння, що вимагає термінового втручання. Заміна зношених поршневих кілець або пошкоджених сальників клапанів може стати необхідною, оскільки ігнорування цієї проблеми може призвести до повної відмови двигуна і капітального ремонту.

Раніше ми повідомляли, як зрозуміти, що ваш автомобіль на межі поломки.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Українку дискваліфікували на фестивалі в Італії через сміливий протест проти росіянина в журі 2 октября 2024

Українку дискваліфікували з фестивалю в Італії через сміливий протест проти росіянина в журі: у театрі недолуго виправдалися Організатори заявили, що конкурс поза політикою та є символом "єднання"

Підозрюваний у замаху на Трампа заявив, що не визнає себе винним 2 октября 2024

Чоловік відкинув звинувачення за п'ятьма пунктами, зачитаними йому під час п'ятихвилинного засідання у понеділок.

iPhone 16 стали найремонтопридатнішими смартфонами Apple за всю історію 2 октября 2024

iPhone 16 стали найремонтопридатнішими смартфонами Apple за всю історію

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

https://bactosfera.u a/ 4.5
https://bactosfera.u a/

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше