Стало відомо, чому висока швидкість є проблемою для електромобілів

31 июля 2024

Чому висока швидкість є проблемою для електромобілів

Зростання популярності електромобілів спонукає до більш детального аналізу їхніх технічних характеристик. Однією з важливих тем є вплив високої швидкості на ефективність та безпеку цих автомобілів. Незважаючи на вражаючу продуктивність електромобілів, висока швидкість може створювати певні проблеми.

Про це повідомляє редакція bigmir.

Зменшення запасу ходу

При високих швидкостях електромобілі споживають більше енергії, що призводить до швидшого розряду батареї. Недавні дослідження в Німеччині підтвердили, що запас ходу може зменшуватися на 19-47% при швидкості 130 км/год, що може бути проблематичним для довгих поїздок.

Проблеми з теплом

При високих швидкостях електричні двигуни і батареї виробляють більше тепла. Хоча більшість сучасних електромобілів оснащені системами охолодження, інтенсивне використання при високих швидкостях може перевантажити ці системи, що призводить до перегріву і зниження продуктивності.

Аеродинамічні витрати

Чим швидше рухається електромобіль, тим більше енергії потрібно для подолання аеродинамічного опору. Це може суттєво зменшити запас ходу. Тестування показали, що моделі, такі як Audi Q8 55 e-tron quattro, проїхали на 19% менше заявленого запасу при високих швидкостях.

Управління і стабільність

Висока швидкість може впливати на управління і стабільність електромобілів через їхню велику вагу, спричинену батареями. Це може ускладнити керованість автомобіля і підвищити ризик аварій, особливо на швидкісних трасах.

Навантаження на інфраструктуру

Висока швидкість використання електромобілів створює додаткове навантаження на зарядні станції. Це може вимагати розширення і модернізації інфраструктури для задоволення зростаючих потреб.

Результати досліджень

Тестування різних моделей електромобілів при високих швидкостях показало значні відхилення від заявленого запасу ходу. Наприклад, Tesla Model 3 Performance і Volvo EX30 продемонстрували найбільші втрати, в той час як Audi Q8 55 e-tron quattro показав найкращий результат серед тестованих моделей.

Раніше ми писали про найкращі електромобілі 2024 року.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Дуда проти блокування вступу України до ЄС через "волинську різанину" 24 сентября 2024

Дуда наголосив, що Україна має дійти згоди з Польщею щодо складних питань, у тому числі історичних.

Спливли нові деталі скандалу з Аліною Гросу: хто призначив її представницею української культури та до чого тут росіянин Полянський 24 сентября 2024

Спливли нові деталі скандалу з Аліною Гросу: хто призначив її представницею української культури та до чого тут росіянин Полянський Гросу все ще підтримує зв'язок з росіянами

Кіт подолав 1500 км і повернувся додому через два місяці після зникнення 24 сентября 2024

Через 61 день після того, як тварина зникла, пара отримало повідомлення, що її знайшли в місті Розвілл, приблизно за 450 кілометрів від дому.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves 3.2
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше