Експерт назвав термін, коли Україна повністю переозброїться

28 августа 2023

Експерт назвав термін, коли Україна повністю переозброїться

Нашій армії знадобиться 7-8 років для переходу на нові типи озброєння. Водночас цей факт не означатиме повної відмови від систем радянського виробництва, повідомляє УНІАН з посиланням на директора Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентина Бадрака.

Як приклад Бадрак навів Польщу, яка переживає аналогічний процес.

"Ми бачимо, що Польща почала переозброюватися в середині 90-х, але навіть на рівні 2022-2023 років вона ще мала радянські системи, ті ж самі літаки МіГ-29, які нам передала. Ось часова відстань повного переозброєння, яке ще досі не відбулося", - зазначає фахівець.

Також він вказав на те, що Міноброни має взяти на себе координацію замовлень. Йдеться про озброєння, яке готове або майже готове до серійного виробництва.

"Міноборони має взяти на себе роль координації замовлень на ті озброєння, які вже готові або майже готові до серійних виробництв. Тобто, проекти, які можна реалізувати за рік - півтора. Мінстратегпром, окрім реформи колишнього "Укроборонпрому", має зосередитися на тих проектах, що визначені перспективними і можуть бути реалізовані протягом двох і більше років. Особливо, коли йдеться про створення нових виробництв у рамках військово-технічного співробітництва", - каже Валентин Бадрак.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Україна почала випробування дрона-камікадзе "Марічка". 

techno.bigmir.net

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Княгиня Монако за два дні вигуляла два різні образи. Фото 7 октября 2024

Княгиня Монако Шарлін за два дні вигуляла два кардинально різні стильні образи: елегантний твідовий - на підсвічування палацу на підтримку "Рожевої стрічки" та осінній кежуал - на захід проти жорстокого поводження з тваринами.

Вчені знайшли альтернативу канабісу "без кайфу": що може змінити це відкриття 7 октября 2024

Бразильський бур'ян може замінити марихуану для виробництва ліків на основі канабідіолу.

Олена Кравець показала 8-річних двійнят та розказала про мрію сина 7 октября 2024

Телеведуча та акторка Олена Кравець показала своїх молодших дітей, двійнят Івана та Катерину, яким у липні виповнилося 8 років, та розповіла про мрії свого сина.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ФОП Дюдюк Р. М. 5.0
ФОП Дюдюк Р. М.

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше