Електровантажівка від Volvo встановила рекорд, проїхавши 3000 кілометрів

3 февраля 2023

Електровантажівка від Volvo встановила рекорд, проїхавши 3000 кілометрів

Щодня електротранспорт стає все більш звичним для більшої кількості водіїв. Водночас зараз активно розвивається саме ніша легкового електротранспорту, а ось повноцінні вантажівки на електротязі поки що для багатьох на диво, але компанії, які займаються виробництвом вантажних машин уже працюють над першими екземплярами з електротягою.

Так, нещодавно електровантажівка з напівпричепом від компанії Volvo із завантаженням у 40 тонн змогла подолати маршрут у 3000 кілометрів між Швейцарією та Іспанією. На цей час це є найбільшою дистанцією, яку пройшла комерційна вантажівка на електротязі, повідомляє electrec.

Рейс проводила логістична компанія Krummen Kerzers, а за кермом був водій, на ім'я Балін Шнелл. На електричній вантажівці перевозили 20 тонн апельсинів, а водій уперше сидів за кермом електровантажівки.

Заявлений запас ходу вантажівки становить близько 300 кілометрів, але з огляду на низку факторів, що впливають на витрату електрики, водієві довелося заряджати електро Volvo близько 20 разів. У логістичній компанії зазначили, що йшлося не про рекорди, а насамперед усіх цікавив збір інформації про можливості використання електровантажівок у міжміських перевезеннях.

Судячи з того, що в компанії планують збільшити парк електровантажівок до кінця 2023 до 18 штук, електро Volvo показала себе досить непогано.

Нагадаємо, що нещодавно ми також розповідали про українську вантажівку на електротязі, правда за розмірами він набагато менше свого шведського аналога.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Цюрихський кінофестиваль скасував показ "Росіян на війні", але МЗС України не повністю задоволене 28 сентября 2024

Цюрихський кінофестиваль скасував показ "Росіян на війні", але МЗС не повністю задоволене: що ще вимагає Україна Витвір пропагандистів змагатиметься за номінацію

Єфросиніна покрасувалася в ефектному луці зі шкіряним корсетом 28 сентября 2024

Телеведуча Маша Єфросиніна замилувала своїх шанувальників (та потролила ейджистів), продемонструвавши свій новий лук. Він складається з чорних шкіряних корсета і спідниці.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше