Евакуатори більше не зможуть забирати машини українців на штрафмайданчик

16 марта 2023

Евакуатори більше не зможуть забирати машини українців на штрафмайданчик

Одразу після початку війни в Україні перестали працювати евакуатори, які забирали авто порушників на штрафмайданчики. Кілька місяців евакуатори використовувалися лише для того, щоб розчищати вулиці та важливі проїзди від покинутих машин. Водночас за кілька тижнів, евакуатори знову повернулися на вулиці столиці та інших українських міст.

Зазначимо, що виписати постанову, за якою автомобіль евакуюватимуть, може не лише Нацполіція, а й інспектори з паркування. Новий законопроект №9092 передбачає, обмежити можливість інспекторам з паркування виписувати постанови, що передбачають евакуацію авто за неправильне паркування.

Так, до КУпАП хочуть додати таку примітку:

"Тимчасове затримання транспортних засобів інспекторами з паркування не застосовується на місцевості, де введено правовий режим воєнного стану або правовий режим надзвичайного стану".

Логіка депутатів з цього питання виглядає так: з морального та етичного погляду неприпустимо вимагати від водіїв дотримання правил дорожнього руху, коли вони кинули свої авто та пішли шукати найближче укриття, щоб зберегти своє життя та здоров'я. Крім цього, під час воєнного стану може виникнути необхідність швидкої евакуації, що буде складно зробити через перебування авто на зберіганні на штрафмайданчику.

Нещодавно чиновники вже спробували частково спростити вирішення питання з поверненням автомобілів зі штрафмайданчика інтегрувавши Дію і Київ Цифрової. Цей крок дійсно допоміг прискорити процес повернення автомобілів , але не вирішив глобальну проблему евакуації авто під час воєнного стану.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Києві евакуюють дві лікарні, одна з яких дитяча, через публікації в мережі про загрозу ракетного удару 26 апреля 2024

У Києві евакуюють дві лікарні, одна з яких дитяча, через публікації в мережі про загрозу ракетного удару: подробиці Крім того, місто звернулось до СБУ та МОЗ

Зачем нужен уголовный адвокат по ДТП: помощь адвоката и порядок действий 26 апреля 2024

Попадание в дорожно-транспортное происшествие – это событие, которое может изменить вашу жизнь в мгновение ока. В таких ситуациях возникает множество вопросов и тревог: как защитить свои права?

Стали відомі 5 цікавих фактів про Михайла Коцюбинського 26 апреля 2024

Переконав Винниченка не писати російською та "змусив" всю Європу говорити про Україну: 5 маловідомих фактів про Михайла Коцюбинського Він активно збагачував українську літературну мову новими словами

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ЦНАП 5.0
ЦНАП

Отзывов: 1

7 роддом 5.0
7 роддом

Отзывов: 1

Шахраї 1.1
Шахраї

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше