Головний розподільний щит (ГРЩ)

29 апреля 2023

ГРЩ являє собою пристрій, який необхідний для прийому та відправлення електроенергії по всіх потрібних точках. Він може бути підключений до різноманітних мереж заземлення. Це забезпечує додаткову безпеку роботи всього обладнання. Головний розподільчий щит (ГРЩ) використовується для захисту всіх ліній від перевантажень і перепадів напруги.

Сучасні пристрої здатні відстежувати витоки струму на різних проміжках електричного ланцюга. Крім того, вони фіксують короткі замикання та сприяють зниженню їх виникнення.

Різновиди

Усі ГРЩ можуть класифікуватися за різними характеристиками. По виду установки існують підлогові, накладні та пристрої, що вбудовуються. Перші можуть бути встановлені на підставку або безпосередньо на підлогу. Накладні фіксуються на стіні або будь-якій конструкції, а вбудовані – у спеціальних заглибленнях, розташованих у поверхнях.

Також усі моделі поділяють на внутрішні та зовнішні. Перші мають бути встановлені у приміщеннях. Вони призначені лише для використання у сухих місцях. Зовнішні варіанти можуть бути розташовані на вулиці. Вони мають додатковий захист від перепаду температур та вологи.

Корпус виробів часто виготовляється із пластику. Зазвичай такі щитки розташовують усередині приміщень. Їхня кришка може бути виконана з прозорого матеріалу. Це дозволяє зручно контролювати роботу устаткування. Металеві моделі часто виготовляються із сталі. Деякі вироби мають додаткові вставки із прозорого пластику або скла. Завдяки цьому можна знімати дані з приладів обліку без відчинення дверей.

Характеристики

Конструкція ГРЩ зазвичай має вступну та секційну частину, а також лінійні панелі. Однак їхня схема може бути різноманітною. Вона відрізняється за кількістю вхідних та вихідних ліній.

Часто розподільний щит комплектується різноманітними приладами обліку електроенергії. Він може бути оснащений лічильниками, контрольно-вимірювальними пристроями, вимикачами навантаження, автоматичними вмикачами тощо.

Внутрішні дроти, розташовані в ГРЩ, повинні мати відповідне маркування. Зазвичай вона здійснюється завдяки колірній індикації. Відтінок має бути насиченим та стійким до стирання. Це необхідно для безпечної експлуатації приладу. На дверях ГРЩ повинні бути розміщені дані про виробника, ступінь захисту обладнання, номінальний струм, масу, дату виготовлення та особливості експлуатації. Детальніше з ГРЩ Ви можете ознайомитись на сайті https://enext.ua.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Російська ППО не здатна побороти українські дрони - ЗМІ 2 октября 2024

Українські сили протягом останніх місяців успішно атакували важливі військові та енергетичні об'єкти в Росії, зазначають журналісти.

Названо гаджет, який буде у всіх до 2030 року 2 октября 2024

Названо гаджет, який буде у всіх до 2030 року

Лікарі назвали три продукти харчування, які старять 2 октября 2024

Людину, яка правильно харчується, дуже просто виділити в натовпі. Як правило, вона має значно молодший вигляд за своїх однолітків.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

https://bactosfera.u a/ 4.5
https://bactosfera.u a/

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше