Як вибрати кондиціонер?

18 августа 2023

Що й казати – всесвітнє потепління все більше дається взнаки на наших широтах. Вже не дивує, коли в літні місяці температура за вікном досягає позначок далеко за 30 градусів спеки, тому без установки кондиціонера ніяк не обійтися. При цьому не варто думати, що кондиціонери потрібні лише в спекотний період – багато моделей ефективно працюють на обігрів, створюючи комфорт у квартирах до моменту підключення повноцінного опалення.

Кондиціонери

Як правильно підійти до вибору кондиціонера?

Перш ніж ви приступите до вибору відповідної моделі, необхідно взяти до уваги наступну інформацію, яка допоможе вам правильно розставити акценти. Отже, всі побутові кондиціонери, в залежності від конструктивних особливостей, можна поділити на три основні групи:

  1. Спліт-системи. Це найбільш популярний та універсальний тип кондиціонерів, які складаються з двох блоків – внутрішнього, що монтується у приміщенні на стіні, та зовнішнього, розташованого за межами квартири на фасаді будинку. Відстань між блоками може становити до 20 м. Блоки пов'язані між собою системою трубок, якими циркулює охолоджуючий реагент – фреон, який забирає тепло з приміщення і виводить його назовні. Існують також мульти-спліт системи, в яких може бути кілька внутрішніх блоків та один зовнішній, особливо потужний, з яким вони з'єднані. Такий кондиціонер може одночасно охолоджувати кілька кімнат одночасно.
  2. Спліт-системи підходять практично для будь-яких приміщень, вони безшумні і, як правило, мають функцію обігріву, що дає можливість використовувати їх і в холодну пору року.
  3. Касетні кондиціонери. Вони будуть відмінним рішенням для будь-яких просторих приміщень площею від 50 м2, наприклад котеджів, невеликих готелів тощо. Дана система кондиціювання рівномірно розподіляє повітряні потоки за 4 напрямками, рівномірно охолоджуючи або нагріваючи їх. Касетні системи кондиціонування стаціонарно монтуються у приміщенні – їх встановленням займаються спеціальні фірми.
  4. Мобільні кондиціонери. Такі пристрої не потребують монтажу – їх можна вільно переміщати кімнатами. При цьому важливо врахувати, що вони здатні охолоджувати досить невелику площу – до 20 м2, мають досить обмежену потужність і при цьому коштують недешево. Також при користуванні даним агрегатом необхідно виводити назовні через кватирку або отвір у стіні гнучкий повітропровід, що теж видається не надто комфортним. Розглядати покупку мобільного кондиціонера має сенс лише в тому випадку, якщо немає можливості встановлення стаціонарного.

Які додаткові функції мають кондиціонери?

Розглянемо комплекс додаткових можливостей, які пропонують клієнтам спліт-системи, крім функцій охолодження та обігріву:

  • осушення – зниження підвищеної вологості у приміщенні;
  • вентиляція – забезпечення активної циркуляції повітря у кімнаті;
  • очищення повітря від пилу, пуху, вовни тварин і навіть пилку рослин за допомогою фільтрів;
  • іонізація повітря;
  • насичення повітря киснем;
  • режим сну;
  • турборежим швидкого виведення на задану температуру;
  • датчик руху;
  • таймер встановлення часу увімкнення/вимкнення;
  • підтримка Wi-Fi тощо.

Tehno-Climate

Відповідну модель кондиціонера ви завжди можете вибрати в каталозі інтернет-магазину Tehno-Climate, в асортименті якого знаходяться різні види та типи кліматичних пристроїв.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Леся Нікітюк заінтригувала обіймами із загадковим чоловіком у ліфті. Фото 6 октября 2024

Телеведуча Леся Нікітюк припідняла завісу на своє особисте життя та у своєму Instagram заінтригувала підписників чоловічою рукою на фото.

Аффлек повернувся до шкідливої звички, а його близькі занепокоєні через можливу нову залежність 6 октября 2024

Американський актор Бен Аффлек, який перебуває у процесі розлучення зі своєю дружиною, співачкою Дженніфер Лопес, повернувся до однієї зі своїх шкідливих звичок.

Швеція відправить своїх військових до Латвії 6 октября 2024

У січні наступного року бронетехніка і сотні солдатів будуть перекинуті до Латвії, коли розпочнеться перша операція шведської армії в рамках НАТО.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Медікал Плаза 5.0
Медікал Плаза

Отзывов: 1

https://bactosfera.ua 5.0
https://bactosfera.ua

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше