Командувач Повітряних сил ЗСУ озвучив 8 причин, чому нам потрібні F-16

12 апреля 2023

Командувач Повітряних сил ЗСУ озвучив 8 причин, чому нам потрібні F-16

Наша система протиповітряної оборони знищує близько 75% крилатих ракет і дронів, якими Росія бомбить мирні міста. 25% вибухівки досягає мети. Виправити цю ситуацію можуть американські літаки F-16. Вони здатні усунути загрозу ще на кордоні. Про це розповів командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Олещук навів низку причин, чому F-16 важливі для оборони України. За його словами, ці літаки дадуть змогу завоювати панування в повітрі, ворог буде значно ослаблений, багато життів щодня залишатимуться в безпеці.

"У Повітряних Силах недостатньо сил і засобів як наземних, так і повітряних, щоб ефективно захистити повітряний простір, війська на передовій і мирних мешканців у прифронтовій зоні від щоденного терору ворожих ударних літаків та гелікоптерів", - каже Олещук.

Нині ворог став частіше використовувати керовані авіабомби масою в 500 кг по всій лінії фронту. До того ж, захисники бачать, що окупанти готуються до масового використання бомб масою 1500 кг. При цьому, російські літаки не входять у зону ураження нашої ППО.

"F-16 мають на озброєнні ракети класу "повітря-повітря" з дальністю до 180 км. Це дасть змогу відігнати ворожу авіацію подалі від наших кордонів і лінії бойового зіткнення, що мінімізує ймовірність застосування керованих авіабомб та іншого озброєння повітряного базування", - підкреслює Микола Олещук.

Американські літаки наділені великим спектром високоточного озброєння. Для нас це спосіб здійснювати потужні удари по росіянах під час контрнаступальних дій. F-16 здатні знищити ланцюжки постачання техніки, боєприпасів і живої сили РФ. Ще один важливий аспект - повернення контролю над Чорним морем завдяки протикорабельним літаковим ракетам. Флот Росії заженуть або назад у порти, або на дно. З поточним авіапарком і озброєнням старого зразка всі місії пілотів вважаються смертельно небезпечними.

"Україна використовує літаки 40-річної давності. Деякі літаки вдвічі старші за своїх пілотів! Підтримувати їхню справність із кожним днем стає дедалі важче. Власні запаси запчастин виснажуються, і в союзників їх також немає. Багато питань закриваються шляхом так званої "канібалізації", але це не може тривати вічно. Не можна чекати, поки вся авіація зупиниться повністю. Завдяки передачі літаків зі Словаччини та Польщі вдасться певною мірою відновити авіапарк МіГ-29 кількох авіабригад, посилити спроможності у виконанні поточних бойових завдань винищувальною авіацією. Утім, для досягнення переваги в повітрі, для перемоги, нам потрібні сучасні літаки!

Запаси навіть застарілих і малоефективних радянських боєприпасів для наявного авіапарку невпинно зменшуються. Навіть маючи достатню кількість справних літаків і підготовлених льотчиків, у певний момент наша авіація залишиться без засобів ураження. Перехід на F-16 або іншу західну платформу з широким асортиментом сучасного озброєння - єдиний вихід", - резюмував командувач Повітряних сил.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що топовий пілот США, полковник у відставці Ден Гемптон заявив, що окупанти мають неправильне уявлення про сучасні повітряні бої. Якби вони вступили в сутичку з F-16, то загинули б.

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Молдові засудили фігурантів справи про підготовку масових заворушень 1 октября 2024

Фігуранти обирали людей, частіше молодих чоловіків спортивної статури, і намовляли приєднатися до організації заворушень.

Насколько актуальны в наше время наручные часы? 1 октября 2024

Во все времена карманные, а затем и наручные часы служили для того, чтобы в любой момент можно было узнать время. При этом и те, и другие являлись вещью статусной, демонстрируя общественное положение владельца, поскольку стоили не дешево

Леся Нікітюк похизувалася фото з відомим німецьким дизайнером 1 октября 2024

Телеведуча Леся Нікітюк зазнімкувалася в Києві з німецьким дизайнером Франком Вільде, який від початку повномасштабного вторгнення підтримує Україну.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше