Ілону Маску заборонили випробування мозкового чіпа на людях

5 марта 2023

Ілону Маску заборонили випробування мозкового чіпа на людях

Найближчим часом компанія Ілона Маска Neuralink не зможе провести випробування мозкового чипа на людях. Регулятори вважають, що пристрій небезпечний з низки причин. Про це повідомляє Reuters.

Зокрема, основні питання викликає літієва батарея пристрою. Мікроскопічні дроти імплантату можуть мігрувати в інші ділянки мозку. Крім того, неясно, як безпечно видалити пристрій.

Якщо проблеми буде розв'язано, то Маск зі своїми фахівцями можуть подати повторний запит до Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA).

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Ілон Маск заявив про підготовку до випробування мозкового чіпа на людях ще в грудні минулого року. Тоді він сказав, що його продукт буде "як перший iPhone". 

Але після багатообіцяючих заяв логічно послідували скандали. Комітет лікарів відповідальної медицини США і кілька зоозахисних організацій вважають, що випробувані на тваринах імплантати компанії Neuralink можуть стати джерелом інфекції. В імплантатах знайшли герпес В і стійкий до антибіотиків стафілокок.

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

На Київщині конфлікт між гостем та власником квартири закінчився вбивством 29 сентября 2024

На Київщині конфлікт між гостем та власником квартири закінчився вбивством. Подробиці справи Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі

Верховного лідера Ірану сховали після ліквідації лідера Хезболли - ЗМІ 29 сентября 2024

Іран намагається визначитися з наступним кроком після того, як Ізраїль оголосив про знищення Хасана Насралли, стверджують джерела.

Від Єлизавети ІІ до Кейт Міддлтон: який вигляд мали королівські особи у дитинстві 29 сентября 2024

Від Єлизавети ІІ до Кейт Міддлтон: який вигляд мали королівські особи у дитинстві. Фото Від цих зворушливих світлин ваше серце розтане

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves 0.4
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше