Моторні оливи різних марок: чи можна їх комбінувати в одному двигуні

3 октября 2024

Моторні оливи різних марок: чи можна їх комбінувати в одному двигуні

Кожен водій рано чи пізно стикається з необхідністю долити моторну олію в свій автомобіль. В цей момент виникає спокуса використовувати олію, яка є під рукою, навіть якщо вона не відповідає тій, що використовувалася раніше. Важливо розуміти, що вибір олії має значення.

Про це повідомляє «РБК-Україна».

Сьогодні моторні оливи діляться на два основних типи: мінеральні та синтетичні. Вони мають різні характеристики, такі як якість та в’язкість, тому змішування їх однозначно не є оптимальним рішенням. У деяких випадках добавки, які містяться в олії, можуть знижувати ефективність мастила при змішуванні. Це означає, що, поєднуючи різні оливи, ви ризикуєте отримати продукт, який не виконуватиме своїх функцій.

Варто також пам’ятати, що під час заміни оливи частина старого мастила залишається в двигуні і змішується з новим. Тому виробники часто створюють свої оливи так, щоб вони були сумісні з іншими продуктами за умов невеликого змішування.

Попри це, не варто змішувати різні оливи у великих обсягах. Виняток може скласти лише надзвичайна ситуація, коли ви опинилися в дорозі без олії потрібного типу. У такому випадку будь-яке мастило буде кращим варіантом, ніж його відсутність, але після повернення додому чи на СТО ви зобов’язані будете повністю замінити його.

Раніше ми повідомляли, як зрозуміти, що ваш автомобіль на межі поломки.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Російський додаток Rutube зник з Google Play 3 октября 2024

Представники Rutube підтвердили, що додаток тепер можна встановити лише у США, назвавши це "кумедною плутаниною".

У Києві дівчина хотіла стрибнути з 23 поверху: поліцейські відмовили її 3 октября 2024

У Києві дівчина хотіла стрибнути з 23 поверху: поліцейські відмовили її. Фото і відео Її помітили на карнизі на величезній висоті

У Підмосков'ї знайдено тіло "ексміністра" "ЛНР" 3 октября 2024

У його заміському будинку зберігалися мисливські рушниці. На час НП на території знаходився неповнолітній син Завізенова.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves 0.4
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше