Позбавлення прав за несплату штрафів ТЦК: що потрібно знати водіям в ЄС

29 августа 2024

Позбавлення прав за несплату штрафів ТЦК: що потрібно знати водіям в ЄС

В останні роки в Україні збільшилася увага до питання позбавлення водійських прав за невиконання мобілізаційних вимог. Законодавство суворо карає тих, хто ігнорує повістки або порушує правила військового обліку. Для водіїв, які перебувають у країнах ЄС, важливо розуміти, як ці заходи застосовуються на практиці та як вони можуть вплинути на їх водійські права.

Про це повідомляє адвокат Роман Лихачов у Facebook.

Основні положення законодавства

За чинним законодавством лише суд може накласти обмеження на управління транспортним засобом. Якщо особа, яка підлягає мобілізації, свідомо порушує закони про мобілізацію або не виконує повістки, начальник ТЦК та СП (територіального центру комплектування та соціальної підтримки) звертається до Національної поліції. Це може призвести до розшуку, адміністративного затримання та доставки до військкомату.

Якщо розшук виявляється неможливим, начальник ТЦК надсилає рекомендований лист з вимогою виконання обов'язків. Якщо лист не вдається вручити або особа відмовляється його отримати, він повертається з відповідною відміткою в ТЦК. В такому випадку ТЦК може звернутися до суду з проханням тимчасово призупинити дію водійського посвідчення.

Процедура та терміни

Особа, якій загрожує обмеження у праві керування транспортним засобом, має десять днів для виконання вимог, зазначених у документі. Якщо вимоги не виконані, ТЦК подає в суд позов про тимчасове обмеження прав на водіння.

Важливо зазначити, що особа може оскаржити рішення суду протягом 15 днів після його оголошення. Однак подання апеляційної скарги не зупиняє виконання рішення суду.

Тимчасове обмеження дії водійського посвідчення залишається в силі до виконання або відкликання вимог.

Особливості для громадян за кордоном

На даний момент не існує чіткого механізму для осіб, які перебувають за кордоном, і невідомо, як будуть застосовуватися обмеження до тих, хто ухиляється від мобілізації і перебуває за межами країни. Це створює додаткові труднощі та невизначеності для тих, хто знаходиться за кордоном.

Раніше ми повідомляли про шість важливих питань, які слід задати продавцеві при купівлі вживаного авто.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Сапери дістали з Дніпра уламки російського безпілотника, збитого під час чергової атаки на Київ 28 сентября 2024

Сапери дістали з Дніпра уламки російського безпілотника, збитого під час чергової атаки на Київ. Подробиці і фото Фрагменти БПЛА обстежать спеціалісти

У Києві сталась пожежа в школі: проводилась евакуація учнів та вчителів 28 сентября 2024

У Києві сталась пожежа в школі: проводилась евакуація учнів та вчителів. Подробиці і фото Причини загоряння встановлюватимуть правоохоронці

Питний колаген: навіщо він потрібен і чи приносить користь організму 28 сентября 2024

У світі нутриціології та здорового способу життя колаген – об’єкт суперечок і великої кількості обговорень.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Fit Curves 5.0
Fit Curves

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше