Сільським водіям загрожує до 40 тисяч штрафу за часте порушення

21 августа 2024

Сільським водіям загрожує до 40 тисяч штрафу за часте порушення

На фоні погіршення економічної ситуації, військових дій і зростання цін на автомобілі та паливо жителі українських сіл і невеликих міст все частіше звертають увагу на більш економічні види транспорту. Скутери і мопеди здобули велику популярність у сільській місцевості, однак багато водіїв не замислюються про правові аспекти, сподіваючись на незначні штрафи у разі порушення правил.

Про це повідомляє «Дорожній адвокат».

Часто власники скутерів і мопедів ігнорують необхідність оформлення прав і реєстрації свого транспортного засобу. Причиною цьому може бути недостатній контроль з боку правоохоронних органів і помилкове уявлення про те, що відсутність прав і реєстрації є незначним порушенням.

Однак штрафи за такі порушення стали значно вищими. Якщо раніше за їзду без прав категорії А1 можна було отримати невеликий штраф, то тепер перше порушення влече за собою штраф у розмірі 3400 гривень, а повторне може коштувати до 40 800 гривень. Крім того, водія можуть позбавити прав на термін до семи років. Якщо скутер або мопед не зареєстрований у МВС, доведеться сплатити додатковий штраф у розмірі 850 гривень.

Отже, хоча економія на транспорті є важливою для багатьох, ігнорування законодавчих вимог може призвести до значних фінансових витрат і штрафів. Водіям слід уважно дотримуватись всіх правил і забезпечити наявність необхідних документів, щоб уникнути неприємностей.

Раніше ми повідомляли про те, що українцям видаватимуть водійські права лише за однієї умови.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Каменських приміряла осінні образи на будь-який смак. Відео 24 сентября 2024

Співачка Настя Каменських на своїй сторінці в Instagram продемонструвала низку осінніх образів, які от-от стануть актуальними через наближення прохолоди.

Леді Гага в "демонічному" образі відвідала прем'єру "Джокер: Божевілля на двох" 24 сентября 2024

Кидалася попкорном і матюкалася: Леді Гага в "демонічному" образі відвідала прем'єру "Джокер: Божевілля на двох" Шанувальники були вражені зовнішнім виглядом зірки

На Київщині внаслідок ДТП одна машина згоріла, а інша вилетіла в кювет: є загиблі та постраждалі 24 сентября 2024

На Київщині внаслідок ДТП одна машина згоріла, а інша вилетіла в кювет: є загиблі та постраждалі. Фото Обставини смертельної аварії встановлять правоохоронці

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

BactoSfera OBB 15P-METAL ECO 4.9
BactoSfera OBB 15P-METAL ECO

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше