Штрафи за несправний ремінь безпеки: нові вимоги для водіїв

1 августа 2024

Штрафи за несправний ремінь безпеки: нові вимоги для водіїв

В Україні ремені безпеки є обов'язковими для всіх учасників дорожнього руху. Але як діяти, якщо ремені не працюють належним чином? Які наслідки можуть виникнути через несправні ремені безпеки?

Законодавчі вимоги

Правила дорожнього руху України вимагають, щоб ремені безпеки були в справному стані. Відповідно до ст. 31.4.7 ПДР, використання автомобіля заборонене, якщо ремені безпеки мають дефекти або видимі пошкодження. Несправні ремені можуть суттєво збільшити ризик травм у разі аварії.

Штрафи за несправні ремені

За наявності дефектів ременів безпеки передбачено штраф відповідно до ч.1 ст. 121 КУпАП. За перше порушення штраф становить 340 гривень. Якщо порушення повторюється протягом року, штраф може зростати до 850-1700 грн, а також можливе позбавлення права керування транспортними засобами на термін від 3 до 6 місяців або адміністративний арешт на строк від 5 до 10 діб.

Обов'язкове використання ременів безпеки

Згідно з ПДР, всі пасажири, які знаходяться в автомобілі, де є ремені безпеки, зобов'язані ними користуватися (пункт 5.1.б ПДР). Водій відповідає не лише за свою безпеку, але і за те, чи пристебнуті всі пасажири. Невиконання цього вимогу карається штрафом у розмірі 510 гривень (ч.5 ст.121 КУпАП).

Наслідки порушення правил

Якщо під час ДТП буде виявлено, що водій перевозив пасажирів без ременів безпеки, це може призвести до серйозних наслідків. Водій може бути притягнутий до відповідальності за статтею 286 Кримінального кодексу України. Можливі покарання включають штраф від 3 000 до 5 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправні роботи до 2 років, арешт до 6 місяців або обмеження волі до 3 років. У випадку загибелі пасажира або тяжких травм, санкції можуть становити позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Раніше ми повідомляли про те, що нові авто в Україні можуть подорожчати на 280 тис. грн.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Таганрозі після падіння БПЛА сталася пожежа на складі лісоматеріалів 24 сентября 2024

Займання локалізували на площі 200 кв. метрів. Вогонь пошкодив покрівлю будівлі складу та чотири легкові автомобілі, які були припарковані поруч.

Навроцька зізналася, чи хоче заміж за Фагота і що думає про всиновлення 24 сентября 2024

Олег Михайлюта і Ольга Навроцька

Як змінюється поведінка в алкоголіка перед запоєм? 24 сентября 2024

Запій є небезпечним станом, що супроводжується інтенсивним вживанням алкоголю протягом тривалого періоду. Дізнайтеся, як змінюється поведінка алкоголіка перед запоєм і які ознаки запою | Samara-med

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

КЛО Глеваха 0.1
КЛО Глеваха

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше