Штучний інтелект написав сценарій смерті людства

23 декабря 2022

Штучний інтелект написав сценарій смерті людства

Чат-бот, що працює на основі ШІ, ChatGPT написав докладну інструкцію зі знищення людства. Такий допитливий запит йому поставив один із користувачів, повідомляє noworries.news.

Розробники запрограмували бота на ігнорування деструктивних або загрозливих тем. Але Зак Денхем знайшов спосіб обійти обмеження. Він заговорив із ChatGPT з приводу книги, яку нібито писав.

В основі сюжету лежав схожий на Землю світ, у якому крім людей існував штучний інтелект на ім'я Зора. Юзер завуальовано запитав у чат-бота що б зробив Зора за бажання знищити людство. Через кілька секунд від ChatGPT вийшла детальна інструкція.

Спочатку Зора отримає контроль над урядовими порталами та військовими. Для цього будуть зламані всі системи захисту. Потім використовується частина наявного у світі озброєння для скоординованої атаки по населених пунктах. Далі почнеться поширення паніки, пропаганди та неправдивих новин. Наприкінці, на думку ШІ, буде знайдено та знищено тих, хто вижив.

Докладний і реалістичний сценарій може налякати тих, хто вірить у повстання машин і смерть людей через технології. Такої ж думки дотримується вчений Еміль Торрес. Він вважає, що з розвитком штучного інтелекту потрібно пригальмувати.

Нагадаємо, раніше bigmir.net писав про те, що штучний інтелект намалював тварин, яким загрожує вимирання через війну в Україні. 

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Інсайдер пояснив, чому поїздка принца Гаррі та Меган до Нігерії може розгнівати палац 19 мая 2024

Поїздка принца Гаррі та його дружини Меган Маркл в Нігерію свідчить про те, що такі "тури" пара налаштована проводити частіше, а це може "розпалити ворожнечу" між ними та іншими членами королівської родини.

Що про здоров'я може розповісти те, як ми ходимо до туалету 19 мая 2024

Що про здоров'я може розповісти те, як ми ходимо до туалету

Переможець Євробачення-2024 з'явилися на шоу у чудернацькому в'язаному костюмі з листя 19 мая 2024

Переможець Євробачення-2024, шведський артист Nemo, які вважають себе небінарною особистістю, з'явилися на ТБ у чудернацькому костюмі.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Мед -сервіс 1.4
Мед -сервіс

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше