Статична IP-адреса: що це і навіщо?

1 октября 2023

IP-адреса - це номер, який ідентифікує пристрій у світі Інтернету, номер вашого будинку чи квартири, тільки для комп'ютера чи смартфона. За фіксованою IP-адресою до пристрою можуть звертатися родичі, друзі за допомогою віддаленого підключення.

Альтернатива статичної адресі - динамічна, яка змінюється щоразу, коли користувач входить в Інтернет.

Багато користувачів помилково вважають, що в динаміці є перевага, комп'ютер складніше "обчислити" по IP. Насправді визначити абонента за статичною адресою може лише інтернет провайдер у Львові, який їх виділяє.

Переваги статичного IP

Коли ви заходите в Інтернет, ваш пристрій отримує унікальний IP-адрес, щоб сервери знали, куди відправляти інформацію, яку ви запитали. Вона виконує роль адреси в Інтернет-світі. Виділені IP-адреси також корисні, коли доменне ім'я пристрою недоступне

Інші корисні функції:

  • можливість створення власного FTP сервера, поштового сервера, хостингу (актуально для офісу);
  • ігри у мережі;
  • доступність сервісів P2P у мережах, заснованих на рівноправності учасників "рівній до рівного";
  • налаштування системи "розумний дім";
  • підвищений рівень безпеки особистих даних;
  • робота з додатками, які потребують фіксованої адреси.

Якщо налаштувати пристрій на використання статичної приватної IP-адреси, дані з інтернет-шлюзу (зазвичай маршрутизатора або модему) на пристрій будуть передаватися трохи швидше.

Ще більше убезпечити статичний ай-пі можна за допомогою сервісу VPN, який приховує реальний унікальний номер пристрою. Робота через VPN передбачає, що відвідувані сайти будуть бачити його адресу, а не вашу локальну мережу. Таким чином, онлайн-діяльність збереже приватність.

Як отримати статичну IP-адресу додому або в офіс? 

Для отримання статичної IP-адреси потрібно звернутися до свого постачальника Інтернет-послуг. Ведучі інтернет-провайдерів у Львові, зокрема, оператор Копійка, надають цю послугу. Зацікавленим абонентам надається постійний номер, який залишиться тим же кожен раз, коли ви входите в Інтернет. Фахівці виконують усі необхідні налаштування.

Надання статичної IP-адреси - платна послуга, проте ціна виправдана ширшими можливостями роботи у мережі та високим рівнем захисту.

Компанія Копійка також надає послуги цифрового телебачення, організує відеоспостереження, встановлює домофони. Високий рівень сервісу, різноманітність та цінова доступність послуг виділяють оператора серед конкурентів.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Telegram тепер можна надсилати подарунки 8 октября 2024

У Telegram тепер можна надсилати подарунки

Матрас-топпер 140х190 – удобство и поддержка для вашего дивана 8 октября 2024

Вы заметили, что ваш диван стал слишком мягким и не обеспечивает необходимую поддержку для спины? Решить эту проблему можно быстро и просто, добавив матрас-топпер

У матері депутата Київради конфіскують Range Rover, куплений за 65 тис. грн 8 октября 2024

У матері депутата Київради конфіскують Range Rover, куплений за 65 тис.грн

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Леново 5.0
Леново

Отзывов: 1

УкрСервисМонтаж 0.1
УкрСервисМонтаж

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше