Ціни на вживані автомобілі в ЄС продовжують падати

31 июля 2024

Ціни на вживані автомобілі в ЄС продовжують падати

У липні 2024 року вартість вживаних автомобілів у Європейському Союзі зменшилася на 0,9%.

Про це повідомляє AUTO1 Group.

Індекс AUTO1 Group знизився з 138,2 у червні до 137,0 у липні. З початку року індекс зменшився з 142,0 у січні до 137,0 у липні, що свідчить про зниження на 3,5%.

Що таке індекс AUTO1 Group?

Ціновий індекс AUTO1 Group – це показник, що відображає зміну цін на автомобілі. Він розроблений на основі даних про 3,6 мільйона угод купівлі-продажу автомобілів. Індекс розраховують, порівнюючи поточні ціни з цінами, зафіксованими у січні 2015 року, який прийнято як початкову точку з базовим значенням 100.

Порівняно з липнем минулого року, ціни на вживані автомобілі впали на 7,6%, з 148,2 до 137,0. Тим не менш, ціни в ЄС досі на 16,1% вище, ніж до початку пандемії COVID-19; у липні 2019 року індекс становив 118,0. Найвищий рівень цін був зафіксований у липні 2022 року через постковідну кризу, початок війни в Україні, дефіцит автомобілів через порушення ланцюгів постачання та підвищений попит через "нульове" розмитнення в Україні. Після досягнення рекорду в 171,6 два роки тому, станом на липень 2024 року індекс AUTO1 Group знизився на 20,2%, що вказує на зменшення цін на вторинному ринку автомобілів Європи.

В Україні ціни на вживані автомобілі також знижуються на внутрішньому ринку, але це в основному пов’язано з кризою, спричиненою війною. Ціни на "свіжопригнані" імпортні авто з пробігом суттєво не зменшуються, оскільки кінцева вартість включає вартість автомобіля за кордоном, доставку, митні платежі та інші витрати, які не знизилися. Якщо буде введено додатковий збір на першу реєстрацію легкових автомобілів у розмірі 15% від вартості, імпорт вживаних авто з-за кордону може стати економічно невигідним і значно зменшитися в обсягах, попри падіння цін за кордоном, зазначають експерти Інституту досліджень авторинку.

Раніше ми повідомляли про найпопулярніші б/у авто в Україні до 5 років.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Індія повідомила про перший випадок нового штаму мавпячої віспи 25 сентября 2024

Пацієнт - 38-річний чоловік, який прилетів із Об’єднаних Арабських Еміратів і був госпіталізований до державної лікарні медичного коледжу у Малаппурам.

Лікарі попередили про небезпеку переважання естрогенів для жінки 25 сентября 2024

Лікарі попередили про небезпеку переважання естрогенів для жінки

У Маріуполі перекупи наживаються на продажу автомобілів загиблих українців 25 сентября 2024

У Маріуполі перекупи наживаються на продажу автомобілів загиблих українців

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

BactoSfera OBB 15P-METAL ECO 4.8
BactoSfera OBB 15P-METAL ECO

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше