У Полтаві продають ГАЗ-14 "Чайку", на якій їздив Єльцин

15 марта 2023

У Полтаві продають ГАЗ-14 "Чайку", на якій їздив Єльцин - подробиці

Представницькі автомобілі минулих років розбурхують уяву автолюбителів. Це твердження стосується як іноземних представницьких авто, і машин випущених у СРСР. При цьому, машини з Радянського союзу є навіть більш рідкісними, адже їхні тиражі були значно меншими, ніж іноземні люксові авто.

Так, нещодавно в Україні виставили на продаж "Чайку" ГАЗ-14. Про появу відповідного лоту у продажу повідомили на сайті Новини Полтавщини. Даний автомобіль є одним із 1114 машин, які випустили протягом 12 років виробництва цієї моделі. Конкретний екземпляр випустили 1980 року і належить Комунальній установі Полтавської облради з експлуатації адміністративних будівель.

Новини Полтавщини
Новини Полтавщини

У Полтаву автомобіль прибув лише 1992 року, а раніше цією машиною їздив Борис Єльцин під час роботи у Московському міському комітеті КПРС. За непідтвердженою інформацією, цим автомобілем користувався також перший секретар ЦК КПУ Володимир Щербицький. Після цього машину використовували під час весільних церемоній.

Новини Полтавщини
Новини Полтавщини

Останні 4 роки авто стояло у гаражі і не виїжджало, тому його й вирішили продати. Незалежні оцінювачі оцінили авто у 700 000 гривень, але власники планують отримати за авто щонайменше 1 200 000 гривень. Усі гроші планують перенаправити на покращення матеріально-технічної бази Полтавської облради. Під капотом автомобіля знаходиться 5,5-літровий V8, який працює у парі із триступінчастою АКПП.

Нагадаємо, що нещодавно в Болгарії вирішили провести схожий аукціон і продати близько 100 радянських автомобілів різних класів та епох.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Іванна Онуфрійчук замилувала фото 4-місячного сина та поміркувала про невпинність часу 30 сентября 2024

Колишня телеведуча Іванна Онуфрійчук, яка нещодавно розповіла про емоційні гойдалки від поринання у материнство, у своєму Instagram показала милі фото зі своїм 4-місячним синочком Адамчиком та поміркувала про час, який швидко йде.

У КНДР розкритикували допомогу США Україні 30 сентября 2024

У Пхеньяні заявили, що Захід недооцінює серйозні попередження Росії, і може не впоратися з наслідками.

Студент-медик з Гарварду протягом місяця з'їв 720 яєць і отримав неймовірні результати 30 сентября 2024

Нещодавно студент-медик завершив свій незвичайний експеримент і поділився отриманими результатами.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ФитКервс 5.0
ФитКервс

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше