Українські майстри з Вінниччини показали легкі та дешеві баггі для ЗСУ

28 августа 2023

Українські майстри з Вінниччини показали легкі та дешеві баггі для ЗСУ

Баггі вже встигли стати одним з основних видів транспорту на передовій в Україні. Волонтери та громадські організації регулярно закуповують, створюють чи передають легкі бойові машини на потреби армії. Йдеться як про саморобний транспорт, так і про більш "цивільні" версії легких і прохідних авто.

На цей раз на потреби Оперативного командування "Південь" передали ще 11 одиниць швидких патрульних автомобілів. Організатором передачі стали представники гуманітарного фонду Гуменюк, який належить сім'ї з таким самим прізвищем. Про це голова фонду Віталій Гуменюк розповів у коментарі виданню Авто 24.

Партію нових баггі було зроблено з пожертвуваних авто, запчастин та агрегатів, які вдалося отримати від земляків волонтера. Також, для доопрацювання та складання техніки використовували частину коштів з балансу самого фонду. Автомобілі перед відправкою на фронт випробували, але через розміри виробництва випробувачами виступили самі інженери.

Авто 24
Авто 24

Військові, яким кілька місяців тому вже передали (на той момент ще експериментальний) баггі вже відзвітували, що він відпрацював не лише як машина доставки та розвідника, а й зумів вивезти 10 важко поранених бійців з переднього краю, чим врятував їм життя. Створення баггі на цій не зупиняється і благодійники вже відкрили новий збір старої техніки, щоби переробити її на баггі для ЗСУ.

Нагадаємо, що нещодавно ми розповідали про ще одну передачу на потреби ЗСУ, коли українські сили оборони обзавелися військовими джипами KIA.

auto.bigmir.net

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Вчені знайшли альтернативу канабісу "без кайфу": що може змінити це відкриття 7 октября 2024

Бразильський бур'ян може замінити марихуану для виробництва ліків на основі канабідіолу.

Кейт Вінслет – 49: як з роками змінювалася зірка "Титаніка", яку все життя критикують за "зайву" вагу 7 октября 2024

Кейт Вінслет – 49: як з роками змінювалася зірка "Титаніка", яку все життя критикують за "зайву" вагу. Фото Акторка бореться з образом "ідеальної жінки"

Павло Дуров уперше показав свою старшу дочку, яка "допомагала" йому в створенні Telegram 6 октября 2024

Павло Дуров уперше показав свою старшу дочку, яка "допомагала" йому в створенні Telegram. Фото Світлина була зроблена у 2013 році

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

https://bactosfera.u a/ 5.0
https://bactosfera.u a/

Отзывов: 2

bactosfera 4.9
bactosfera

Отзывов: 1

ФОП Дюдюк Р. М.  
ФОП Дюдюк Р. М.

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше